avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 227 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... firma de asigurari inbonlaviri/decese nu isi face ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

firma de asigurari inbonlaviri/decese nu isi face datoria,ce pot fac?

buna ziua,
firma de asigurari inbonlavire/deces nu vrea sa isi faca datoria si sa plateasca banca si as dori sa stiu cum s-ar putea rezolva acest caz si in canditiile in care as da in judecata firma de asigurari care ar fi sansele sa castig procesul?
am trimis toate actele necesare la firma de asigurari si nj s-a spus ca nu pot plati datorita "conditiilor preexistente".
tatal meu a decedat in uma diagnostocului de ciroza hepatica si neoplasm hepatic adica cancer ,diagnostic depistat in martie 2010 iar la data incheierii politei de asigurare in august 2008 suferea de hepatita c.
mentionez ca imprumutul la banca este pana in iulie 2011.
astept o opinie
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 18:42, 5 Octombrie 2010
Daca a avut asigurare de viata facuta si au fost platite ratele la zi ca asigurarea sa-si produca efecte-trebuie sa-i dati in judecata pe obligatia de a face -vb cu un avocat.
Afectiunile preexistente nu sunt cuprinse in asigurare.Spuneti ca la data incheierii asigurarii tatal dv.era infectat cu virusul hepatic C iar cauza decesului este ciroza hepatica.Exista o legatura de cauzalitate intre problema de sanatate declarata si deces.In acest caz asiguratorul nu poate fi obligat la plata.
Cereti lamuriri suplimentare asiguratorului si opinia unui medic.
Parerea mea este ca nu are rost sa cheltuiti banii intr-un proces fara sanse de reusita.Imi pare rau.

Ultima modificare: Marți, 5 Octombrie 2010
floare _de_ colt, utilizator
mihaiela dragomir a scris:

Daca a avut asigurare de viata facuta si au fost platite ratele la zi ca asigurarea sa-si produca efecte-trebuie sa-i dati in judecata pe obligatia de a face -vb cu un avocat.

Asiguratorul nu prea poate fi o bligat "a face" nimic, indiferent ce avocat este angajat, daca decesul a survenit ca urmare a agravarii unei afectiuni cronice, preexistenta incheierii politei chiar daca nu a fost ante-declarata in formularul-chestionar.
Daca era declarata, se specifica excluderea privind aceasta afectiune.Ne fiind declarata, se invoca excluderea in situatia "preexistentei afectiunii", dovedita prin istoricul din evidentele medicale ale pacientului/asiguratului decedat.
In topic sunt mentionate si imbolnavirile.S-a avizat asiguratorul pentru imbolnavire la data spitalizarii?Si daca da,presupunand ca decesul nu a survenit simultan, ce raspuns ati primit de la asigurator?.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz despagubire asigurare de viata pentru credit bancar brd utilizator16eu utilizator16eu Pe motiv ca la data incheierii politei nu a spus ca avea probleme cardiace si cu tensiunea cu toate ca decesul a survenit din alta cauza (ciroza). Se poate ... (vezi toată discuția)
Despagubire asigurare de viata AlexandraSarghi AlexandraSarghi Buna ziua! Tatal meu a semnat o asigurare de viata atasata unui credit de nevoi personale. A decedat la 1 an dupa semnarea politei in urma unui accident ... (vezi toată discuția)
Probleme cu asigurarea in cazul decesului seducator seducator Va rog sa ma ajutati cu un sfat,,,,,tatal meu a decedat in ianuarie anul curent, avea un credit la banca fiind asigurat de o anumita firma. Am trimis toate ... (vezi toată discuția)