Socrul meu a anprumutat o suma de bani de la banca( Citi bank ) an doua transe. Adica 10000 ron cu asigurare de viata . Dupa 2-3 ani a m-ai anprumutat 5000 ron. Dupa care sa platit o rata lunara de 300 ron. Acum 2 ani socrul meu a cazut la pat grav bolnav. Soacra nu a platit o singura rata pe luna respectiva din lipsa de bani. A 2 -a luna a venit o rata lunara de 600-700 ron timp de un an de zile pana cand a decedat socru. Asta se antampla acum un an am trimis la banca certificatul de deces . O perioada am avut pace dupa care am primit niste harti de la firma de asigurari . Sa le trimitem harti de ce boli suferea si cauza decesului. Iarasi o perioada a fost liniste dupa un an revine banca cu un telefon daca nu vrem sa fim dati an judecata sa platim suma de 10000 ron an rate de 150 ron pe luna. Poate sa ma ajute cineva cu o explicatie logica. Va multumesc.
Cel mai probabil firma de asigurari nu a platit deoarece a considerat ca exista in cauza o cauza de excludere a raspunderii sale (in baza actelor medicale pe care le-ati transmis).
Acum banca doreste sa recupereze suma acordata cu titlu de imprumut, plus dobanzi, penalizari etc.
Se poate pune problema ca mostenitorii sa achite aceste datorii daca au acceptat succesiunea
Inca succesiunea nu s-a dezbatut deoarece are o singura fata si nu se grabeste.
Si de ce dupa un an de zile ,pana acum nu au stiut ca au de recuperat bani ?
Si soacra si fata sunt mostenitoare , nu conteaza ca nu s-a dezbatut succesiunea , ci ca au acceptat-o. Daca dreptul creditorului nu e prescris, creditorul se va indestula oricum din bunurile defunctului.
Succesiunea a fost acceptata tacit, daca nu expres. Si dureaza pana se fac acetse demersuri, de aceea a trecut un an fara sa fiti instiintati. Trebuie dvs sa platiti datoria cat mai repede, ca sa nu se adune dobanzi si penalitati mari.
Atunci de-ce mai cere banca asigurare de viata daca tot vor sa-si recupereze bani. Si ratele care s-au dublat oare nu a fost o hotie din partea banci pentru o luna de neplata