avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Ce conditii trebuiesc indeplinite ptr a beneficia de ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Ce conditii trebuiesc indeplinite ptr a beneficia de asigurarea unui credit BCR?

In calitate de mostenitor, am instiintat BCR ca nu va mai fi platita rata creditului unui contract din cauza decesului. Am mers cu copie de pe Certificatul de Deces la BCR Asigurari, insa acestia imi cer o multime de copii legalizate de pe tot felul de acte (certificat de deces, certificat constatator a decesului, de la medicul de familie - adeverinta,etc). Este normal sa alerg si sa cheltui atat ptr asta? In contract nu sunt giranti sau girate bunuri. Multumesc anticipat ptr raspuns.
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 22:04, 7 Septembrie 2010
nu este normal si nu inteleg de ce nu le ajunge certificatul de deces...:-/ nu vor cumva si fotografii de la autopsie?:giggle:
Pt.intocmirea unui dosar de deces sunt necesare copii dupa certificatul de deces, certificatul constatator al mortii, dupa fisa medicala de la medicul de familie dupa BI sau CI al celui care depune actele pt a se vedea legatura dintre decedat si cel care prezinta actele. La asigurator se intocmeste avizarea daunei si se completeaza cererea de despagubire iar de la banca o copie dupa contractul de credit si un scadentar. Acum mai nou se cer ca acele copii sa fie legalizate de un notar. Mai trebuie sa depuneti la dosar in original polita de asigurare. Asta este regul asiguratorului si daca nu ii duceti ce va cere nu puteti fi despagubiti iar la asigurator vor curge penalizarile pt ca asiguratorul va plati bancii ce a mai ramas din credit dar nu ea intocmeste dosarul de dauna ci familia defunctului, adica mostenitorul legal.
Sunt necesare o serie de acte, ca la orice cerere de despagubire, in plus, e necesar a se verifica, potrivit actelor, daca decesul nu a survenit din cauze care nu sunt cuprinse in asigurare ( de exemplu, daca pers. asigurata a avut o boala cronica la incheierea contractului si nu a declarat-o, iar decesul a survenit din cauza acelei boli).
Asa ca, inarmati-va cu rabdare si faceti rost de intreaga documentatie pentru a nu ra mine bun de plata la banca.
sdianaviolin...v-a sfatuit corect. Polita mai cuprinde si excluderi. Cererea de asigurare completata de defunct daca a fost intocmita cu omisiuni sau in fisa medicala de la medicul de familie apare o boala pe care decedatul nu a declarat-o, atunci nu va fi despagubit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de ajutor va rog irina27 irina27 va rog sa ma ajutati,mama mea a decedat acum 2 saptamani si suntem 4 frati si binenteles tata!!!stiind ca mama avea cateva credite facute la banci neam dus sa ... (vezi toată discuția)
Mama mea (decedată) a avut un credit la raiffeisen cu asigurare de viață atașată. sunt pasat între asigurător și bancă, ce am de făcut? varu_alin varu_alin Buna ziua, Rog a ma ajuta in urmatoarea problema: Mama mea (vaduva) a facut un contract de credit pentru nevoi personale (a luat banii cash) la Raiffeisen ... (vezi toată discuția)
Titular credit decedat. gabimgc23 gabimgc23 Buna Ziua, Tatal meu a murit acum o saptamana.Avea un credit la BCR si asigurare de viata.Dar a semnat-o \\"ca primarul\\",ca nu e bolnav de inima ...si ... (vezi toată discuția)