avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... abuz la interpretarea asigurari in defavoarea ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

abuz la interpretarea asigurari in defavoarea clientului ...

Va rog daca ma puteti lumina in cazul unei asigurari unde spune,citez: "Prin plata indemnizatiei de asigurare in caz de IncapacitateTemporara de Munca si in cazul Pierderii Involuntare a Locului de Munca,Persoana Asigurata este scutita de plata ratelor de credit lunare pe perioada acoperita de indemnizatia de asigurare(12 luni pentru ambele evenimente asigurate)" Eu ma incadrez la al doilea eveniment dar problema este ca firma de asigurari in speta CARDIF ASIGURARI SA ,spun ca beneficiez de numai 6 luni, pentru ca asa reiese din textul contractului enuntat mai sus,sunt doua evenimente fiecare cate 6 luni (desi scrie negru pe alb 12 luni, niciunde nu scrie 6 luni). Si eu pot interpreta ca primul eveniment fiind mai grav are 8 luni si restu 4 luni, cum se interpreteaza mai oameni buni acest text scris mota-mo din contract ?
Cel mai recent răspuns: valione , utilizator 22:13, 4 Ianuarie 2011
Domnule Virgil Lates contractul meu este facut in 2007,daca undeva in continutul lui era stipulata o asa prevedere clara cu maximum 6 luni cum dati dumneavoastra exemplu, sau sa faca referire la vreun articol, credeti-ma ca nu eram tampit sa contest . Acel citat din contractul meu este incadrat, la unul dintre punctele articolului 7 indemnizatii de asigurare 7.5.Nu stiu daca pe pagina aceasta de sait merge sa va trimit o copie a contractului de asigurare.Oricum este prima data cand apelez la asigurari desi am fost asigurat in multe categorii, cred ca este cea mai buna afacere,bagi o mie de conditii si primeste cu greeu cine poate, cat mai putin sau deloc,asta e parerea mea.
Ultima modificare: Marți, 4 Ianuarie 2011
valione, utilizator
Nu v-am contrazis.Am citit conditiile de asigurare publicate oficial aici:
[ link extern ]
Probabil actualul angajat (la credite sau la asigurari) nu cunoaste istoricul din 2008.Puteti rezolva apeland la conducerea bancassurance.(gasiti persoanele tot la adresa indicata)

In ce priveste problema din conditiile de asigurare,Articolul nr. 7.5, prevede (in prezent) urmatoarele:
7.5. Prin plata indemnizatiei de asigurare in caz de ITM si in cazul PILM,persoana asigurata este scutita de plata ratelor de credit lunare, pe perioada acoperita de indemnizatia de asigurare (6 luni pentru ITM ,respectiv 6 luni pentru PILM ambele evenimente asigurate)

Deci este froarte posibil ca in timp, juristii asiguratorului sa fi modificat forma vechilor conditii, tocmai pentru a clarifica interpretarile anterioare(practica frecventa) Modificarile trebuiau aduse la cunostinta clientului, prin corespondenta lunara privind situatia creditului, prin invitatia de a semna noile conditii..
Ultima modificare: Marți, 4 Ianuarie 2011
nucu$, utilizator
ok.multam fain domnule virgil,oricum maine apelez la o cunostinta ,avocat de profesie si sa vedem ce parere are

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire asigurare de viata danganea danganea Buna ziua. In urma cu aproximativ un an sotia a contractat un credit de nevoi personale, credit ce beneficiaza si de o polita de asigurare de viata. La circa ... (vezi toată discuția)
Asigurare somaj Frantica Frantica Buna ziua , Am un card de credit de la CETELEM . Mi s-a facut asigurare de deces , invaliditate , somaj . Acum sunt in somaj . Ce inseamna ... (vezi toată discuția)