avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi
Forum Activitate Cabinet de Avocat Cristina Paraschiv

Activitate Cabinet de Avocat Cristina Paraschiv

Răspuns la discuția Divort
Contractul nu poate fi ”daramat”! Ambii soti dispun de un drept de proprietate comuna in devalmasie iar in caz de divort se prezuma ca fiecare sot a avut o cota de participare la dobândirea apartamentului de 1/2 . In situatia in care dispuneti de dovezi suficiente si solide puteti ”modifica” aceasta cota intr-o cota mai mare in favoarea dvs.
Aveti idee daca cel de la care ati cumparat terenul prin inscris sub semnatura privata era proprietar? sau detinea si el terenul tot in baza unui inscris sub semnatura privata?
In trecut s-a practicat foarte mult vânzarea imobilelor prin inscris sub semnatura privata. Este important anul in care parintii dvs au instrainat imobilul respectiv in aceasta maniera. Cei care au cumparat, in functie de timpul scurs de la data ”cumpararii” pot invoca in aparare dobândirea dreptului de proprietate ca efect al uzucapiunii... Mai multe detalii conduc catre un raspuns mai elocvent.
Nu! Pe durata cercetarilor dreptul dvs de conducere va ramane suspendat.
1. Fiul dvs nu are niciun drept de mostenire in raport cu aceasta succesiune.
2. La momentul la care parintii dvs au cumparat imobilul prin inscris sub semnatura privata, ei nu au obtinut niciodata dreptul de proprietate intrucat dreptul de proprietate asupra unui imobil se transfera prin încheierea unui contract in forma autentica, ceea ce a facut mama dvs in urma cu 3 ani. Practic, in cei 2 ani petrecuti in imobil de catre parintii dvs de la momentul semnarii înscrisului sub semnatura privata si pana la momentul decesului tatalui dvs, ei au avut doar posesia bunului dar nu au dobandit dreptul de proprietate.
3. Mama dvs este singurul proprietar al imobilului, intrucat acest imobil nu intra in masa succesorala ramasa de pe urma tatalui dvs.
4. mostenitori ai defunctului dvs tata sunteti urmatorii: sotia supravietuitoare si copiii (dvs, sora si fratele) dar acest aspect nu va ajuta cu nimic vizavi de imobil intrucat, asa cum spuneam, el nu intra in masa succesorala. Drept urmare, nu puteti obliga pe nimeni sa vanda imobilul.
Ar trebui introdusa o actiune in instanta prin care sa solicitati stabilirea domiciliului copilului la dvs, exercitarea autoritatii parintesti in comun (in mod exclusiv se obtine doar in mod exceptional, in situatia in care partile se inteleg de buna voie asupra acestui aspect), obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere. In paralel, trebuie introdusa si o ordonanta presedintiala cu acelasi obiect care sa se judece cu celeritate inaintea actiunii de drept comun. Tatal nu poate fi decazut din drepturile sale parintesti. Decaderea se face doar pentru anumite motive strict prevazute de lege si in care sunt convinsa ca nu va incadrati.

Pe de alta parte, analizând situatia, este vorba de o rapire transfrontaliera, caz in care ar trebui sa contactati autoritatile competente din Anglia.

Instanța din statul în care copilul își avea reședința obișnuită înainte de răpire va rămâne competentă până la soluționarea cazului de răpire, pentru a se evita ca părinții să răpească copilul în speranța de a obține o hotărâre favorabilă în fața instanței din propria țară.
În toate țările UE (cu excepția Danemarcei) există autorități centrale pentru a ajuta părinții care sunt victime ale răpirii transfrontaliere. Părintele vizat poate lansa o procedură de înapoiere a copilului. În acest caz, instanța trebuie să se pronunțe cu privire la această chestiune în termen de șase săptămâni și ar trebui să ofere copiilor posibilitatea de a fi ascultați în cursul procedurii, cu excepția cazului în care acest lucru este necorespunzător din cauza vârstei și gradului de maturitate.
Instanța din țara în care copilul a fost răpit poate prezenta obiecții cu privire la înapoierea copilului în cazul în care există un risc serios ca înapoierea să expună copilul la vătămări fizice sau psihice [articolul 13 litera b) din Convenția de la Haga din 1980]. Cu toate acestea, înapoierea nu poate fi oprită dacă s-au luate măsuri adecvate pentru a proteja copilul. În cazul în care instanța constată că un copil nu trebuie înapoiat, aceasta trebuie să se adreseze instanței din țara din care a fost răpit copilul.
Instanța din țara din care a fost răpit copilul va avea ultimul cuvânt, ținând seama de probele și de motivația celeilalte instanțe. De asemenea, judecătorul trebuie să asculte copilul și ambele părți.
Hotărârea definitivă a instanței în țara de origine este automat recunoscută și executorie într-un alt stat membru al UE, fără a fi necesară o încuviințare a executării („eliminarea procedurii de exequatur”), dacă judecătorul a eliberat un certificat.

Asadar, incercati sa contactati autoritatea centrala din Anglia:

International Child Abduction and Contact Unit (ICACU)

Adresă administrativă : Office of the Official Solicitor, Victory House, 30-34 Kingsway

Localitate : London

Cod poștal : WC2B 6EX

Telefon : 00 44 203 681 2608

Fax : 00 44 206 681 2763

E-mail : ICACU@offsol.gsi.gov.uk

Site : [ link extern ]