Bună ziua!As vrea să știu dacă e posibil sa oblig ceilalți moștenitori ai imobilului sa-si vândă partea.In urma decesului tatălui meu,am moștenit casa eu,fratele,sora și mama mea(soția defunctului)și poate fiul meu(nu cunosc legea).Tatăl meu a decedat acum 6 ani,nelăsând testament.Problema e că părinții mei au cumpărat casa in urma cu 8 ani,făcând un contract de mana in prezenta unor martori,iar mama mea a făcut un contract nou acum 3 ani la notar,cu semnătura persoanei de la care a cumpărat casa împreună cu tatăl meu mai demult.Ea s-a trecut pe contract că fiind singurul proprietar al casei.Acest lucru cred că e ilegal,asa-i?Și din cauza neînțelegerilor,nu pot locuii in casa respectiva.Exista posibilitatea să-i oblig pe frații și pe mama mea sa vanda casa?Mulțumesc!
1. Fiul dvs nu are niciun drept de mostenire in raport cu aceasta succesiune.
2. La momentul la care parintii dvs au cumparat imobilul prin inscris sub semnatura privata, ei nu au obtinut niciodata dreptul de proprietate intrucat dreptul de proprietate asupra unui imobil se transfera prin încheierea unui contract in forma autentica, ceea ce a facut mama dvs in urma cu 3 ani. Practic, in cei 2 ani petrecuti in imobil de catre parintii dvs de la momentul semnarii înscrisului sub semnatura privata si pana la momentul decesului tatalui dvs, ei au avut doar posesia bunului dar nu au dobandit dreptul de proprietate.
3. Mama dvs este singurul proprietar al imobilului, intrucat acest imobil nu intra in masa succesorala ramasa de pe urma tatalui dvs.
4. mostenitori ai defunctului dvs tata sunteti urmatorii: sotia supravietuitoare si copiii (dvs, sora si fratele) dar acest aspect nu va ajuta cu nimic vizavi de imobil intrucat, asa cum spuneam, el nu intra in masa succesorala. Drept urmare, nu puteti obliga pe nimeni sa vanda imobilul.
Mai puteți să mă ajutați cu o nelămurire?va rog!Ei au vandut o casa în același mod în care au cumparat-o pe aceasta,adică un contract de mana cu martori.Insa la acea casa ei aveau contract legal de vânzare cumpărare.Inseamna că eu am dreptul la acea casa,care probabil legal încă figurează pe numele părinților mei?Mulțumesc!
In trecut s-a practicat foarte mult vânzarea imobilelor prin inscris sub semnatura privata. Este important anul in care parintii dvs au instrainat imobilul respectiv in aceasta maniera. Cei care au cumparat, in functie de timpul scurs de la data ”cumpararii” pot invoca in aparare dobândirea dreptului de proprietate ca efect al uzucapiunii... Mai multe detalii conduc catre un raspuns mai elocvent.
In acest caz mai am o ultimă întrebare,daca nu e cu supărare;nu exista undeva o evidență a proprietarilor caselor?la primărie sau undeva.Unde as putea afla mai multe informații despre proprietarii celor două case?vă mulțumesc!
In mod normal, la Primarie (la Taxe si Impozite si la Registrul Agricol).
Insa, ma indoiesc ca veti obtine ceva. Sunt niste informatii cu caracter personal, deci confidentiale.
Dezbaterea mostenirii
nefis
buna ziua.
va rog sa-mi spuneti ce se poate face in cazul in care sotia a decedat si terenul si casa a ramas a sotului si a celor 2 copii.Copii vor sa vanda ... (vezi toată discuția)