Buna, am o situație unde am moștenit prin donatie o casa, donatorul a fost lasat ca usufruct viager, la fel si fica acestuia. Între timp , donatorul a decedat iar fica nu vrea sa mai locuiască in casa ne mai locuind acolo de 3-4 ani. .
Ce trebuie sa fac in acest caz? Sa vorbesc cu fica donatorului sa semneze un formular la notar pt anularea uzufructului? Iar in ceea ce privește persoana decedata trebuie sa fac ceva acte legale ? Va Multumesc anticipat !
Buna ziua! Am mostenit o casa la tara cu 19 ari De teren sub casa De la bunica.
Pe acte scrie ca mostenesc In totalitate casa, iar parte din teren revine tatalui meu si Celor 3 frati ai sai. Doi dintre acesti frati sunt demult decedati, iar Tata si fratele In viata au semnat deja ca nu au pretenti si imi cedeaza partea lor.
Problema e ca unchi decedati au copi si din cate am inteles acestora le revine dreptul pentru partea parintilor De Teren. Le-am explicat situatia si au zis ca nu au nici o pretentie Dar ca nu pot sa semneze cedarea parti lor mie deoarece nici ei la randul lor nu au facut succesiunea dupa parinti decedati. Trebuie sa faca aceasta inainte De a putea semna pentru mine ?
Multumesc aniticipat
Va Multumesc pentru mesaj.
Sunt constienta ca trebuie sa platesc toate taxele si impozitele si asta am si facut, toate celelalte taxe au fost mereu platite la zi, dar am stiut De ele mi sa comunicat. Dar cu. as putea plati ceva De cate nu stiu ca exista ?!
Si nu trebuie sa fi fost un contract semnat intre mine si primarie In primul rand ? Cum poate cineva sa iti ceara bani daca nu ai semnat ca esti De acord sa folosesti serviciile lor ? Pentru mine este ceva ridicol. Asa poate ma trezesc ca am datorii si Restante la Cine stie ce firme si Compani,daca poate oricine sa ia bani cu japca in Romania.
Buna ziua,
Am o casa Intr-o comuna din Satu Mare, noi insa locuim In strainatate.
Tocmai am vandut o masina si ca sa transcriu masina De pe numele Meu a trebui sa cer un certificat fiscal de la primarie, insa Mi-a fost comunicat ca nu pot sa primesc acest certificat pentru ca am restante la salubritate din anul 2013.
Noi Insa nu am incheiat nici un contract cu nimeni, nu am primit nici tomberon , nu sa ridicat niciodata mizeria si nici Nu ni sa comunicat niciodata ca exista O firma care colecteaza gunoiul.Desi am platit In fiecare an toate taxele si impozitele si am fost In fiecare an la primarie, nu mi sa spus pana acum niciodata ca trebuie sa platesc si aceasta taxa.
Va rog sa Ma sfatuiti daca sunt obligata sa platesc aceasta restanta sau este ilegal ceea ce sa facut De personalul prinariei.
Va multumesc
Camelia