avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1133 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Restante la salubritate
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Restante la salubritate

Buna ziua,
Am o casa Intr-o comuna din Satu Mare, noi insa locuim In strainatate.
Tocmai am vandut o masina si ca sa transcriu masina De pe numele Meu a trebui sa cer un certificat fiscal de la primarie, insa Mi-a fost comunicat ca nu pot sa primesc acest certificat pentru ca am restante la salubritate din anul 2013.
Noi Insa nu am incheiat nici un contract cu nimeni, nu am primit nici tomberon , nu sa ridicat niciodata mizeria si nici Nu ni sa comunicat niciodata ca exista O firma care colecteaza gunoiul.Desi am platit In fiecare an toate taxele si impozitele si am fost In fiecare an la primarie, nu mi sa spus pana acum niciodata ca trebuie sa platesc si aceasta taxa.
Va rog sa Ma sfatuiti daca sunt obligata sa platesc aceasta restanta sau este ilegal ceea ce sa facut De personalul prinariei.
Va multumesc
Camelia
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 03:10, 16 Noiembrie 2018
In calitate de proprietar al unui bun imobiliar sunteti obligat prin lege sa platiti toate impozitele privitoare si serviciile de care beneficiaza bunul dvs.
In cazul in care bunul imobiliar nu este locuit aveti obligatia de a declara aceasta stare de fapt la AP (nu este cazul dvs), la fisc si la DGTL.
Ultimul pentru a beneficia de scutirea partiala de taxa de salubritate (se va plati
in continuare cota parte de intretinere a spatiilor verzi si drumurilor publice).
Daca nu ati facut aceasta declaratie la timpul cuvenit va trebui sa va achitati atat de datorii cat si de penalitatile aferente.
In mod normal, DGTL ar fi trebuit sa va fi somat sa platiti, dar, ca la Rominica, DGTL fiind o organizatie culegatoare de bani nu intotdeauna justificabili prin servicii, ea nu someaza datornicii ci asteapta sa aplice penalitati (rentabilitate mai mare decat cea bancara).
Daca sunteti sigur ca nu s-a primit nimic pe adresa dvs in legatura cu aceste datorii de salubritate in ultimii 5 ani aveti posibilitatea sa invocati prescriptia extinctiva.
Potrivit art. 2517 noul Cod Civil, termenul de prescripţie extinctivă este de 3 ani.
Deci se prescrie tx de salubritate 2013 si 2014, ramanand 2015, 2016, 2017 si 2018 (ultimul fara penalitati).
Va Multumesc pentru mesaj.
Sunt constienta ca trebuie sa platesc toate taxele si impozitele si asta am si facut, toate celelalte taxe au fost mereu platite la zi, dar am stiut De ele mi sa comunicat. Dar cu. as putea plati ceva De cate nu stiu ca exista ?!
Si nu trebuie sa fi fost un contract semnat intre mine si primarie In primul rand ? Cum poate cineva sa iti ceara bani daca nu ai semnat ca esti De acord sa folosesti serviciile lor ? Pentru mine este ceva ridicol. Asa poate ma trezesc ca am datorii si Restante la Cine stie ce firme si Compani,daca poate oricine sa ia bani cu japca in Romania.
Spuneti ca traiti in strainatate, ati semnat un contract cu cineva pt colectarea deseurilor comunale?!?
Nu, sunteti obligat sa platiti taxa de colectare si reciclare prin simplul fapt ca locuiti in comuna respectiva.
Exact acelas principiu si in Ro!!!
Serviciile comunale sunt platite de catre locuitorii comunelor peste tot in lume, De, Fr, It, RUMB, SUA, etc... .
Nu este acelas lucru ca in cazul serviciilor de furnizare de fluide, energie, etc...!
Gresiti acolo unde considerati ca "Asa poate ma trezesc ca am datorii si Restante la Cine stie ce firme si Compani,daca poate oricine sa ia bani cu japca in Romania." prin faptul ca nu reusiti sa faceti diferenta intre un serviciu pus la dispozitie de catre o Companie privata sau semi-privata si un serviciu COMUNAL sau de STAT.
In cazul unei companii lambda dvs alegeti furnizorul in functie de prioritatile dvs.
In cazul unui serviciu comunal nu aveti nimic de spus, serviciul comunal apartine comunei, nu doriti sa beneficiati de el, tot platiti, nu va convine, nimeni nu va retine, va mutati, altfel sunteti executat (acelas lucru si la nivel statal).
Dpdv democratic, la acest nivel, nu aveti decat o solutie, puteti sa exprimati la alegeri un vot pt primarul X sau Y si echipele lor respective.
Este obligatia dvs sa cunosteti mediul inconjurator in care traiti ca si legile care trebuiesc respectate.
Singurul lucru condamnabil in afacere este faptul ca in Ro o datorie catre stat si/sau comuna nu este reclamata in timp util!!!
Explicatia a fost precedent furnizata.
Ultima modificare: Vineri, 16 Noiembrie 2018
Demos, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E posibilă o executare imobiliară în românia pentru neplata taxelor în uk? liviurosu liviurosu Pentru neplata taxelor in UK a parintilor cca 20000 lire(mentionez ca au avut o firma Self Employed )pot sa vina in tara sa-mi ia apartamentul donat de ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa platesc salariile de la asociatia de proprietari, daca am cerere ca nu mai locuiesc la adresa respectiva? Danuta_aga Danuta_aga in luna aprilie am facut cerere sa fiu scoasa de la cheltuielile asociatiti de proprietati( apa, curent, salubritate), motivul a fost faptul ca ne-am mutat in ... (vezi toată discuția)
Taxa salubritate - debite restante consela consela Buna ziua, As dori sa ma ajutati intr-o problema privind taxa de salubritate. Locuim int-ro comuna unde se plateste lunar taxa de salubritate in baza unui ... (vezi toată discuția)