avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Taxa salubritate - debite restante
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Taxa salubritate - debite restante

Buna ziua,

As dori sa ma ajutati intr-o problema privind taxa de salubritate.
Locuim int-ro comuna unde se plateste lunar taxa de salubritate in baza unui contract si a unei facturi.Initial contractul a fost incheiat pe gospodarie si pe o singura familie(neexplicandu-se faptul ca trebuiesc inclusi toti membri majori care locuiesc in acea gospodarie) .
La nivelul anului 2013 primaria a introdus debite restante pentru ani din urma 2011,2012 si 2013 pentru ceilalti membri majori care locuiesc in gospodarie si fara sa comunice in scris de acest fapt ,cand ne-am prezentat pentru plata celorlalte impozite avand surpriza sa ni se spuna ca datoram sume restante cam 330 lei invocandu-se ca temei legal pentru incasarea acestor taxe hotararea consiliului local in baza caruia s-a calculat taxa restanta.
In aceste conditii ce putem face pentru ca nu ni se pare corect sa platim asa fara sa se aduca la cunostinta si desi am accesat site-ul oficial al primariei nu am gasit acea hotarare.
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:29, 15 Decembrie 2013
Sunt 2 aspecte distincte
Puteti afla continutul HCL solicitand oficial autoritatii locale sa va comune temeiul legal de impunere
Daca apreciati ca se justifica ,puteti contesta in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este normal sa platesc gunoiul la o casa ne locuita unde parintii ... Gratielamicu Gratielamicu Este normal sa platesc gunoiul la o casa ne locuita unde parintii au decedat si nu sta nimeni de ani de zile? (vezi toată discuția)
Restanta taxa salubrizare DanutSimonca DanutSimonca Buna ziua, Parinti mei locuiesc intr-o comuna din judetul Satu Mare, zilele trecute au primit o instiintare de la primarie ca figureaza cu restanta la taxe ... (vezi toată discuția)
Taxa impusa de primarie. mariatu mariatu Buna ziua. In localitatea in care locuiesc suntem obligati( de primarie- ni s-a introdus aceasta plata pe aceeasi chitanta pe care platim si impozitul) sa ... (vezi toată discuția)