avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Taxa impusa de primarie.
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Taxa impusa de primarie.

Buna ziua. In localitatea in care locuiesc suntem obligati( de primarie- ni s-a introdus aceasta plata pe aceeasi chitanta pe care platim si impozitul) sa platim firmei care ne ridica gunoiul si pentru copii. Daca sunt 4 membrii in familie :2 parinti ,2 copii, obligatoriu trebuie sa platesti si pt faptul ca ai 2 copii aceeasi taxa de 5 ron/luna de persoana ca si la adulti(total 20 ron/luna). Nu mi se pare corect deoarece copii nu au nici un venit. Primim alocatie 40 ron/luna . Am ajuns sa platesc pe an 240 ron numai pt gunoi, dublu fata de cat platesc impozit pt casa. Copii au gratuitate la invatamant ,sanatate...dar la gunoi nu? Este legal sa ti se impuna sa platesti pt copii la fel ca si pt adulti??
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 14:11, 31 Ianuarie 2013
Va trebui verificat si analizat continutul hotararii consiliului local prin care s-a dispus obligarea la plata acestei sume.
Chitila ,Ilfov. Copilul este considerat membru al familiei deci automat este taxat ca si un adult. Este corect ?
Ultima modificare: Joi, 24 Ianuarie 2013
mariatu, utilizator
Am intrat pe site-ul primariei si nu am gasit publicat HCL-ul care se aplica in 2013, am gasit doar acest link care nu spune nimic despre plata gunoiului.

[ link extern ]

Va rog mergeti la Primarie, faceti sesizare, cereti nr. inregistrare, HCL-ul este public, deci la dispozitia contribuabilului. Daca nu rezolvati, mergeti la Primaria Ilfov. Sincer, este absurd ce spuneti. #-o
Pe ''Chitanta pentru creantele bugetelor locale'' apare taxa slubritate 240 ron plus 28.28 creante accesorii, total 268.80 , asta pentru ca nu am platit la timp.

Acum cativa ani am primit toti o hartie de la primarie ca se va plati 5 lei /persoana (adult, copil, nu conta) pt gunoi . Am sunat (si le-am si scris )la primarie si am vorbit ca e absurd, ce fac cei care au multi copii(avem famili si cu 7-10 copii) ajung sa dea salariul pentru gunoi atunci. Ulterior s-a revenit si s-a spus ca sa se plateasca doar pt 4 membrii .


Raspunsul primit:

"Urmare adresei dumneavoastra, inregistrata la Serviciului Impozite si Taxe Locale Chitila cu nr. ....................., va comunicam urmatoarele:
- Prin Hotararea Consiliului Local Chitila nr. 77/16.12.2010 a fost instituita incepand cu anul 2011 taxa de salubritate;
- Conform art 5 (1) din Anexa la respectiva Hotarare Taxa de salubritate se plăteşte anual, în două rate egale, până la datele de 31 martie şi 30 septembrie inclusiv;
- conform Art.7 (1) din Anexa la respectiva Hotarare Neplata taxei la termenele stabilite, atrage după sine, calculul de majorări de întârziere, precum şi aplicarea măsurilor de executare silită, prevăzute de OG nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Cuantumul majorarilor de intarziere este de 2% pe luna sau fractiune de luna.

Cu stima,........."

Alte discuții în legătură

Calcul plata gunoiului menajer pentru apartament in bloc de locuinte ganditor ganditor dupa cate stiu gunoiul menajer se calculeaza dupa nr de persoane din fiecare apartament din statutul asociatiei de proprietari asa reiese mai nou primaria din ... (vezi toată discuția)
Cum putem legal sa scoatem o persoana de la plata salubritatii? yarynac yarynac Sotul meu este plecat in alta tara, primaria comunei unde locuim a cerut ca cererile de scoatere de la plata serviciului de salubrizare sa fie depuse pana la ... (vezi toată discuția)
Este normal sa platesc gunoiul la o casa ne locuita unde parintii ... Gratielamicu Gratielamicu Este normal sa platesc gunoiul la o casa ne locuita unde parintii au decedat si nu sta nimeni de ani de zile? (vezi toată discuția)