avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum putem legal sa scoatem o persoana de la plata ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum putem legal sa scoatem o persoana de la plata salubritatii?

Sotul meu este plecat in alta tara, primaria comunei unde locuim a cerut ca cererile de scoatere de la plata serviciului de salubrizare sa fie depuse pana la 31 Martie. Am uitat sa o depun. Am facut o cerere de scoatere macar de la 1 Mai, cu dovada buletinului de rezidenta din tara unde isi are job-ul. Primarul comunei nu vrea sa aprobe invocand diverse motive neplauzibile.
Concret i-am spus: daca sotul meu si-a gasit de lucru pe 25 aprilie si de pe 1 Mai va pleca din tara este obligat sa il scoata de la aceasta plata. Iar eu personal nu vreau sa arunc 81 ron/persoana / an din care o parte la masina de gunoi si o parte in taxele (fotoliile) primariei. Am mai multi copii si prefer sa le iau lor fructe sau orice altceva. A spus ca nu poate sa mai faca nimic...

Urmeaza sa mai fac o cerere catre consiliu primariei comunei.

Concret vreau sa stiu cu ce argument legal ma pot prezenta ca ei sa nu ne impuna aceasta plata, lasand la o parte ca este o comunitate mult mai mare de romani plecata in strainatate si daca si acesti romani au uitat sa depuna actul la timp.... ( lor deja li s-a pus semnatura ca este prea tarziu depusa cererea, mie primarul nu a vrut sa imi semneze nimic, am doar numarul de inregistrare). Consider ca primaria in momentul de fata incaseaza abuziv aceasta taxa ( ma refer strict la categoria de persoane mentionata anterior) .

Astept raspunsul dvs.

Multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: yarynac , utilizator 21:46, 27 Aprilie 2019
Trebuie sa ne spuneti despre ce comuna si judet e vorba sau sa dati un link spre HCL-ul ce reglementeaza taxa de salubritate.
Verificati responsabil continutul hotararii consiliului local care prevede termenul pentru depunere cerere scoatere din evidenta
Daca exista termen concret prevazut pe care dv nu l-ati respectat nu aveti temei legal in pretentie
Este situatie identica cu termenul limita pentru achitat transe impozit sau termen anuntat autoritatea publica de renuntat la utilizat loc parcare
Multumesc pentru raspuns.

Este vorba de comuna Oituz judetul Bacau.
Am inteles acest aspect cu termenul prevazut de consiliul primariei.
Dar daca eu plec cu familia dupa termenul de 31 Martie( cand trebuiau actele depuse, )ce facem in acest caz? Si poate mai sunt 20 care pleaca peste granite... romani care isi gasesc de exemplu de lucru acum primavara. Cum pot / putem fi exclusi de la aceasta taxa, strict din perioada plecarii din localitate? Pentru ca raspunsul primarului ca sotul meu nu se bucura la 81 de ron nu sta in picioare, si scuzele ca el plateste diverse amenzi nu ma ajuta...el sau primaria incearca sa isi acopere din amenzi si prin acesti bani din taxa de salubrizare... dau acesti bani unde cred de cuviinta . Iar eu am cerut in cerere de la 1 Mai sa fie scutit de taxa( mi-am asumat intarzierea de o luna si platesc pana in aprilie) .

ynocentta a scris:

Verificati responsabil continutul hotararii consiliului local care prevede termenul pentru depunere cerere scoatere din evidenta
Daca exista termen concret prevazut pe care dv nu l-ati respectat nu aveti temei legal in pretentie
Este situatie identica cu termenul limita pentru achitat transe impozit sau termen anuntat autoritatea publica de renuntat la utilizat loc parcare

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se pare ca e vorba despre HCL 40/24.05.2018 -> [ link extern ]
Trebuie verificat la primarie daca mai e in vigoare pt utilizatorii casnici, pt cei non-casnici s-a schimbat acum cateva zile, prin HCL 33 din 18 aprilie 2019.

De observat ca sunt 2 feluri de declaratii: declaratia de impunere si declaratia rectificativa.

Trebuie sa depuneti o declaratie rectificativa, model 05 Anexa 5, conf art 3 alin 12) plus 13), urmand sa vi se ajusteze nr de persoane incepand cu luna mai (daca o depuneti in primele zile din aceasta luna).

Pana la 31 martie aveati obligatia sa depuneti o declaratia de impunere anuala conf art 3 alin 16) pct a) dar, daca n-ati facut-o, vi s-au trecut nr de persoane din oficiu conf art 3 alin 11).
Acum nu mai puteti depune declaratia de impunere. Probabil ca o astfel de decaratie ati incercat sa depuneti si v-a fost respinsa.

Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Aprilie 2019
CipM, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc mult pentru ajutor!
Da, intr-adevar am depus declaratia de impunere si nu a vrut primarul sa o semneze dupa ce in prealabil a fost inregistrata cu un numar.
Am gasit declaratia de rectificare, o sa o completez si pe 2 Mai o voi depune la primarie. Sper sa o ia in considerare.

Multumesc !

Paste fericit!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata taxa gunoi in 2 localități? liviu_crys liviu_crys Este legal sa plătesc 2 taxe de salubrizare in 2 localități diferite? Concret, părinții mei au plătit de 3 ani pana in prezent taxa de salubrizare pt 2 ... (vezi toată discuția)
Taxa pe habitat sector 2: asociația de proprietari are deja contract cu o firmă de salubritate, vom plăti și taxa la primărie, și costul ridicării gunoiului la întreținere? bellefille bellefille Consiliul Local al sectorului 2 a notificat contribuabilii ca trebuie sa depuna o declaratie de impunere pentru o noua taxa aprobata de Consiliul Local al ... (vezi toată discuția)
Declarati de reevaluare cladiri Simona Bota Simona Bota va rog sa ma ajutati: ce acte trebuie sa depuna o firma in urma reevaluari a cladiri si cu ce data trebuie declarata cladirea la primaria unde ... (vezi toată discuția)