Pentru neplata taxelor in UK a parintilor cca 20000 lire(mentionez ca au avut o firma Self Employed )pot sa vina in tara sa-mi ia apartamentul donat de parintii mei?
Ne trebuiesc informatii complementare.
1) Firma a depus bilantul, daca da, la initiativa cui?
2) Datoriile sunt numai spre HMRC sau si NI si furnizori (daca si NI in ce clasa s-au facut plati)?
3) Exista o condamnare in UK?
4) Daca raspunsul la punctul 3) este DA ce scrie in sentinta?
5) Cand a fost depus bilantul si care este data sentintei?
6) Cand a fost facuta donatia?
Demos
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Fiti dragut, raspundeti complet si la toate intrebarile pentru a evita cereri suplimentare de informatii si analize inutile datorate faptului ca pe masura ce apar noi informatii acestea vor schimba baza de analiza.
1 bis) La pct 1) Raspundeti va rog daca depunerea bilantului firmei a fost facuta la initiativa parintilor sau firma a fost pusa in insolventa de catre HMRC pt datorii neonorate, datorii rezultate din taxele pe beneficiile anilor precedenti?
Daca parintii, din proprie initiativa, au facut depunerea de bilant pt insuficienta de activ, ei au trebuit sa completeze o cerere in care printre altele se face si o declaratie de patrimoniu.
ATENTIE, in functie de raspuns pot apare mai multe cereri de detalii, din care unele vor putea conduce la concluzii cu consecinte mult mai grave decat pierderea unui apartament.
5)+6) Donatia fiind ulterioara depunerii de bilant exista posibilitatea ca in urma unei anchete realizate in RUMB (UKGB) aceasta donatie sa fie recalificata dpdv juridic atat in RUMB cat si in Ro.
Suma datorata (£ 20,000.00) justificand deschiderea unei anchete.
Deci parintii nu au facut inca nici o declaratie de patrimoniu in RUMB, nici la constituirea societatii, nici inainte de depunerea de bilant si nici dupa.
Trebuie stiut ca in cazul unei firme creeate sub forma de Self Employment creatorii (deci parintii dvs) sunt solidari cu entitatea juridica creata dpdv al datoriilo catre stat si terti.
Deci revin, a priori, nimeni in RUMB nu este la curent de existenta unui bun imobiliar in Ro rezulta 3 cazuri!
Caz 1)
Daca contabilitatea si evidentele firmei au fost certificate ca fiind corecte si depuse la timp exista posibilitatea ca aceasta declaratie de patrimoniu sa nu fie ceruta, concluzie, ati scapat si apartamentul din Ro nu va intra in patrimoniul firmei la lichidarea ei.
Caz 2)
O declaratie de patrimoniu este ceruta in cadrul unei proceduri normale de lichidare, dpdv legal va trebuit declarat orice bun in posesia parintilor la data impusa in cererea de depunere a declaratiei de patrimoniu.
Daca cererea nu specifica o data precisa se va declara situatia la data de depunere a declaratiei de patrimoniu.
Caz 3)
Se declanseaza o ancheta financiara in RUMB (cazul cel mai frecvent), declaratia de patrimoniu este obligatorie si anchetatorii RUMB vor adresa ANAF-ului o cerere de detalii de patrimoniu la data de depunere de bilant al firmei.
Cum ANAF-ul are tot interesul sa-si asigure colaborarea HMRC-ului pentru a putea executa romanii cu multiple activitati nedeclarate, ANAF-ul va comunica datele cerute.
Donatia va fi deci reclasata in RUMB ca donatie frauduloasa facuta in scopul de a scoate din patrimoniul responsabililor firmei elemente patrimoniale.
Parintii vor fi condamnati in RUMB in penal (criminal offence) pt: nedeclarare de bunuri in valoare de peste £500 si sustragere de bunuri din patrimoniul personal in scopul de frauda HMRC-ul.
Se va intenta o actiune in Ro si se va executa bunul imobiliar.
Concluzie:
Cazurile 1)+2) fara comentarii.
Cazul 3) Daca sedinta de stabilire a caracterului falimentului (cea din noiembrie) se orienteaza spre o ancheta financiara (ancheta care va putea face investigatii pana la 15 ani inainte de data de depunere de bilant), sfatul meu este sa vindeti REPEDE apartamentul si sa permiteti astfel parintilor sa plateasca ceea ce ei datoreaza.
Riscul de a pierde totul, de a ramane cu o condamnare penala si de a datora inca X mii de £ fiind mare (amenzi penale+cheltuielile de ancheta + cele in justitie in RUMB si Ro, etc...).
Dizolvare srl
raca
Sunt administratorul unui SRL cu asociat unic (cetatean strain). Din lipsa de contracte actionarul s-a hotarat sa opreasca activitatea. Eu trebuie acum sa vand ... (vezi toată discuția)