avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Activitate neri

Activitate neri

Răspuns la discuția Impozit pe pensie
multumesc
Buna seara,
doresc sa stiu daca se impoziteaza o pensie de 420 de lei ?
va multumesc,
multumesc frumos
asta am sa fac si,vreau sa va mai intreb daca pot sa solicit recalcularea pensiei de urmas ?
va multumesc,
va multumesc,deci cei de la casa respectiva de pensii comit erori in defavoarea pensionarilor ,pt.ca mama mea nu a primit niciun banut in plus.
Doresc sa stiu daca mama mea este singurul beneficiar de pensie de urmas pt.sotul supravietuitor, avea dreptul la majorarea pensiei cu 4% incepand cu luna ian.2013 ?
va multumesc,
Răspuns la discuția SCUTIRE DE IMPOZIT PE LOCUINTA
Va multumesc foarte mult,am inteles !
Mai am o intrebare,mama stiind ca este scutita de plata impozitului,nu a platit decand a decedat tata,iar acum vreo doua luni a schimbat locuinta cu una mai mica ( are o pensie de urmas de 400/luna) si, avea nevoie de o a deverinta de la taxe si impozite ca este la zi cu plata,cei de la taxe si impozite nu au eliberat adeverinta respectica decat dupa ce a achitat suma de 1800 lei reprezentand impozitul neplatit . Intrebarea mea este: daca dovedim toate aceste drepturi ,mama mea are sanse sa primeasca banii inapoi de la taxe si impozite ?
Va multumesc.
va multunesc mult pt.raspunsuri !
Va multumesc pt.raspuns. Nu a beneficiat pana acum de aceasta scutire,pt.ca cei de la taxe si impozite nu se pare ca nu inteleg legea. Tatal meu a fost veteran/invalid de razboi in afara serviciului ordonat,a fost nevazator,iar aceasta categorie de veterani/invalizi (in afara serviciul ordonat) au fost asimilati de invalizii de razboi,deci drepturile au devenit egale,exista o ordonanta in acest sens. Iar mama mea locuieste impreuna cu un frate de al meu care nu are niciun venit si,locuinta este pe numele celor doi. Precizez ca,locuinta a fost cumparata dupa decesul tatalui meu.
Multumesc.