avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... PENSIE DE URMAS PT.SOTUL SUPRAVIETUITOR.
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

PENSIE DE URMAS PT.SOTUL SUPRAVIETUITOR.

Doresc sa stiu daca mama mea este singurul beneficiar de pensie de urmas pt.sotul supravietuitor, avea dreptul la majorarea pensiei cu 4% incepand cu luna ian.2013 ?
va multumesc,
Cel mai recent răspuns: neri , utilizator 14:48, 16 Februarie 2013
Toate pensiile din sistemul public s-au majorat cu data de 1 ianuarie 2013.
va multumesc,deci cei de la casa respectiva de pensii comit erori in defavoarea pensionarilor ,pt.ca mama mea nu a primit niciun banut in plus.
Ar fi bine sa mergeti la Casa de Pensii si sa cereti explicatii.
asta am sa fac si,vreau sa va mai intreb daca pot sa solicit recalcularea pensiei de urmas ?
va multumesc,
1. Nu aveti pentru ce sa cereti recalcularea pensiei.

2. Ca sa de Pensii trebuie sa majoreze punctajul cu 4% si in acest fel se majoreaza si pensia.

Alte discuții în legătură

Legea 241/2013 Matei Eugen Marius Matei Eugen Marius Mama a beneficiat de pensie militara de urmas pana in luna ianuarie 2012. In ianuarie 2012 a fost diminuata in baza OUG 1/2011, fiind emisa o decizie de ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie de urmas mary8040 mary8040 Mama are pensie de urmas de pe urma tatalui decedat in urma cu 10 ani.Ea beneficiaza de aceasta pensie doar de 6 luni (are 50 de ani si nimeni nu i-a spus ca ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas pt sotul supravietuitor se indexeaza? Anca Veturia Coca Anca Veturia Coca Buna ziua, Am apelat la dumneavoastra pentru ca la Oficiul de Pensii este imposibil. Mama mea a optat pentru pensia de urmas in 2004 dupa moartea tatalui ... (vezi toată discuția)