Eu sunt inca in curs de divort. Termenul de 30 de zile la notar a fost prelungit pentru ca tatal a afirmat ca va fi plecat din localitate, insa nu a mai plecat...Asadar termenul final il avem pe 26 nov. Actele la notar le-am depus in 03 oct. In acest termen nu mi-a oferit nici un ban pentru copii, constient fiind ca legea nu il obliga sa achite pensia alimentara pentru copii, atata timp cat inca nu suntem legal divortati. Eu astept astazi, maine sa vad daca imi da banii macar luna asta pentru copii... I-am oferit un extras de cont. Ideea este ca orice bani va ofera sa solicitati sa vi ofere printr-un cont bancar, in acest mod aveti o dovada clara ca a platit sau nu pensia copiilor.
Va doresc tot binele din lume, sa treceti cu bine peste aceasta perioada urata...Toate cele bune!
S-a mentionat deja la notar in scris suma de 600 ron. Svem termen final pe 26 noiembrie. Se mai poate modifica ceva in zica in care vom semna actele finale pentru divort Ulterior pronuntarii divortului, orice modificare legata de pensie se va putea face doar prin instanta judecatoreasca ? Multumesc frumos!
Mama26
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Aveti perfecta dreptate! Sunt in tandem cu ideea dumneavoastra! Sotul meu mi-a oferit 600 ron pt amandoi copii, dupa ce isi achita obligatiile va ramane cu aprox 2900 ron, singur. Eu castig intre 1600-1800 lunar. Si am amndoi copii cu mine. Normal ca nu conteaza absolut nimic cat timp ii am cu mine, dar nu mi se pare justa impartirea financiara.
Mama26
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Multumesc frumos! In consecinta el va plati pentru doi copii minori suma de 600 ron / luna (pentru amandoi), dintr-un venit de 3500 ron. Mama castiga 1700 ron si ii are in intretinere pe amandoi copii. Legat de suma declarata, la cei 2300 ron care suma minima pe care trebuie sa o plateasca? Celelelalte chletuieli legate de cheltuieli ocazionate de educatia si intretinerea copiilor se stabilesc acum la notar, sau sunt la intelegerea dintre mama si tata?
Am citit undeva ca pensia alimentara se revera la veniturile realizate lunar! Realizate!!! Aceste norme care sunt f mari se primeau mai de mult in alt mod, norma de haine era anuala. Ulterior s-a stabilit ca norma de hrana si norma de haine sa fie impartita lunar si adaugata la salariu. Corect ar fi sa se stabileasca la cei 3500 ron pe care ii incaseaza lunar, nu la cei declarati cf salariului de incadrare. Si eu am incadrarea mai mica, insa am declarat prime de prezenta, prime de productie, etc , inclusiv tichetele de masa, asa mi s-a parut corect sa o fac, desi aceste prime la mine variaza lunar sau chiar pot lipsi ( prima de prezenta ) daca exista o zi de CM de exemplu. Si totusi am declarat venitul total lunar realizat.
Buna ziua.
In urma unui divort pe cale amiabila la notar, cu doi copii minori cu domiciliul la mama, sotul a stabilit cat este dispus sa ofere copiior pensia. Doar ca el a declarat la notar si la autoritatea tutelara doar salariul de incadrare de aprox 2300 net / luna, nu a declarat norma de hrana si norma de haine pe care o are lunar, cu care ajunge la un venit net lunar de aproximativ 3500 net / luna. Mentionez ca lucreaza in cadrul MAI si acetse norme sunt stabilite lunar, fara intrerupere, doar ca nu este obligatoriu sa fie trecute pe adeverinta pe care o va duce la notar. Poate duce adeverinta doar cu salariul de incadrare, desi fata de cei 2300 lei, el castiga lunar aprox 3500 net.
Intrebarea este din care suma se calculeaza pensia pentru copii? Din salariul de incadreare sau din totalul veniturilor realizate nete / luna ? Multumesc frumos!
Buna ziua.
In urma unui divort pe cale amiabila la notar, cu doi copii minori cu domiciliul la mama, sotul a stabilit cat este dispus sa ofere copiior pensia. Doar ca el a declarat la notar si la autoritatea tutelara doar salariul de incadrare de aprox 2300 net / luna, nu a declarat norma de hrana si norma de haine pe care o are lunar, cu care ajunge la un venit net lunar de aproximativ 3500 net / luna. Intrebarea estedin care suma se calculeaza pensia pentru copii? Din salariul de incadreare sau din totalul veniturilor realizate ne / luna ? Multumesc frumos!