avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia alimentara divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia alimentara divort

Buna ziua.
In urma unui divort pe cale amiabila la notar, cu doi copii minori cu domiciliul la mama, sotul a stabilit cat este dispus sa ofere copiior pensia. Doar ca el a declarat la notar si la autoritatea tutelara doar salariul de incadrare de aprox 2300 net / luna, nu a declarat norma de hrana si norma de haine pe care o are lunar, cu care ajunge la un venit net lunar de aproximativ 3500 net / luna. Intrebarea estedin care suma se calculeaza pensia pentru copii? Din salariul de incadreare sau din totalul veniturilor realizate ne / luna ? Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 16:34, 23 Noiembrie 2018
Pensia de intreţinere pentru copii se datorează din venitul net de încadrare, deci din cei 2300 lei.
multumesc frumos pentru raspunsul prompt! Citisem undeva ca pensia se refera la veniturile realizate lunare.
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti perfecta dreptate! Sunt in tandem cu ideea dumneavoastra! Sotul meu mi-a oferit 600 ron pt amandoi copii, dupa ce isi achita obligatiile va ramane cu aprox 2900 ron, singur. Eu castig intre 1600-1800 lunar. Si am amndoi copii cu mine. Normal ca nu conteaza absolut nimic cat timp ii am cu mine, dar nu mi se pare justa impartirea financiara.
zifrumoasă, puteţi cere prin instanţă , de la ANAF, veniturile suplimentare obţinute din chirii sau din alte surse şi să vă fondaţi cererea de pensie de intreţinere şi pe acele venituri, nu există o practică unitară în ţară, depinde la ce complet de judecată ajungeţi.Dar norma de hrană nici o instanţă nu o va lua în consuderare, din cauza acelui RIL, care e lege.

Alte discuții în legătură

Calcul pensie alimentara divort Mama26 Mama26 Buna ziua. In urma unui divort pe cale amiabila la notar, cu doi copii minori cu domiciliul la mama, sotul a stabilit cat este dispus sa ofere copiior pensia. ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit pensie de intretinere Nemteanu Victoria Nemteanu Victoria Bună ziua! Fiica mea, studenta la Medicina, a obţinut o hotărâre judecătorească in 2019 prin care tatăl ei este obligat de către instanţă să îi ... (vezi toată discuția)
Norma hrana mapn laura1964 laura1964 Buna seara. Am o nedumerire. Norma de hrana se introduce in calculul venitului din care se plateste pensie intretinere minor, sau in conformitate cu decizia ... (vezi toată discuția)