Buna ziua! Am si eu cateva intrebari in ceea ce priveste divortul si partajul, am sa incerc sa ma fac cat mai bine inteles. Am 28 ani, casatorit de 6 ani, exista si un copil minor de 2 ani rezultat in urma casatoriei, in situatia cea mai probabila va urma un divort intre mine si sotie datorita infidelitatii acesteia timp de 1 an. M-ar interesa sa stiu in ce masura bunurile comune (detinem o garsoniera utilata) pot deveni ale fetitei in momentul in care aceasta va deveni majora (nu as vrea ca in urma divortului copilul nostru sa nu ramana pe "drumuri" si as dori ca aceasta garsoniera sa devina a iei). In urma partajului stiu ca se impart toate 50% asta inseamna ca garsoniera va fi si a mea si a viitoarei foste ? In cazul in care garsoniera ar ramane si a mea si a ei, cheltuielile aferente cum se impart? Vom avea drepturi comune asupra bunului imobil? In urma divortului cum se calculeaza pensia alimentara pe care o voi plati tinind cont de faptul ca eu am un salariu fix dar sunt platit si cu bonusuri lunare in functie de realizari? Se tine cont si de bonusul lunar pe care il primesc de la munca? Beneficiile pe care le am de la munca (masina/telefon) influenteaza cumva calculul pensiei? Cam cat timp dureaza un proces de divort si unul de partaj? Este obligatorie prezenta sau se poate prezenta avocatul in numele meu?
Inainte de a scrie aici aveam mai multe intrebari dar probabil situatia prin care trec m-a facut sa nu imi mai aduc aminte unele dintre acele intrebari, voi reveni pe masura ce am nelamuriri. Multumesc pentru intelegere!