avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Activitate Teoprofmua

Activitate Teoprofmua

Mulțumesc de răspuns. Am înțeles ca un divorț început în It pare mai simplu deși nu cred sa fie simplu nimic având în vedere situația.
Tatăl a semnat și pentru înregistrarea la pediatru în România și pentru înscriere la grădinița in Romania, ce anume credeți ca ar mai trebui semnat? Credeți ca e posibil ca în timpul separării, copilul sa frecventeze grădinița în țară fiind înscris?

Eu întrebam dacă este posibil în absenta soțului, nu știu, tip prin mandatar, ceva de genul dacă aceasta s-a încheiat în Italia și soțul e italian . Este posibil?

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Da. este posibil.
Dar, va trebui sa fie prezenti la proces sau la notar sau la primarie, ambii soti, la momentul divortului.
Va recomand sa luati totusi legatura cu un avocat din Romania, din localitatea dvs.

Bună ziua
Parintii minorului 3 ani sunt de acord ca mariajul nu mai poate continua si doresc sa divorteze amiabil, iar minorul sa locuiasca impreuna cu mama sa si cu parintii ei in Romania. Am fost la un avocat sa ma interesez de procedura si mi s-a spus ca ar fi indicat în IT . Noi am vrea ca totul sa decurga cat mai usor pentru copil si sa nu ne complicam in procese de lunga durata. Ne-am inteles in legatura cu toate conditiile unui divort (totul in interesul copilului) si am vrea doar sa stim care ar fi procedura corecta pentru ca minorul sa poata avea domiciliul impreuna cu mama sa in Romania iar divortul sa fie eventual incheiat in Romania.
Mentiuni: Casatoria a fost facuta in Italia , transcrisa ulterior in Romania . Copilul a fost nascut in Italia, inregistrat si in Romania, avand cetatenie dubla.
Mama si copilul vor sa plece in România (unde dorim sa fie si domiciliul copilului dupa divort) pentru ca se începe grădinița si este înscris în România , iar tatal e cetățean italian și rămâne în Italia . Ultimul domiciliu comun a fost in Italia - e
Se poate ca mama sa se prezinte personal pentru depunerea dosarului și sa înceapă demersul în România , sau poate trimite un document inlocuitor prin care sa se depuna dosarul iar apoi ea sa se prezinte personal dupa 30 de zile pentru a semna decizia de divort eventual împreună? Este posibil un astfel de divorț în România?
Mulțumesc
Discuție Academie makeup
Ce cod caen se atribuie infințării unei academii de makeup?
Mulțumesc frumos
Bună ziua, ce coduri caen trebuiesc activate pentru organizare competitii, concursuri, evenimente, predare cursuri. Mulțumesc anticipat