avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Activitate Calabache Enache

Activitate Calabache Enache

Răspuns la discuția Solicitare punere în executare
Vă mulțumesc mult pentru ajutorul și timpul alocat! :)
Bună ziua! Trebuie să completez un formular în vederea opririi pe salariu cu scopul plății pensiei de întreținere și sunt două câmpuri unde nu știu ce trebuie mai exact să completez: a) ”(...) solicit punerea în executare a titlului executoriu constând în ......................” și b) ”(...) executare ce constă în......”
Aș dori să știu cu ce trebuie să completez acele spații. Mulțumesc!
Am 18 ani, împliniți in luna august, sunt clasa a 12-a și nu muncesc.

Sobolan de tomberoane a scris:

Cati ani ai acum si daca esti la facultate?de muncit muncesti?la facultate este la FR sau la zi?

Bună ziua! Astăzi am primit un răspuns la cererea de plată a pensiei de întreținere trimisă către tatăl meu, prin care acesta precizează; "Sunt de acord cu acordarea pensiei de întreținere către reclamant, cu rugămintea ca la stabilirea acesteia instanța să aibă în vedere că mai am în întreținere doi copii minori”.
Acesta a mai precizat că, așa cum prevede sentința civilă în urma divorțului dintre acesta și mama mea, ”am fost obligat la plata pensiei de întreținere în cuantum de 300 lei către reclamant până la majoratul acestuia, obligație pe care mi-am îndeplinit-o și care a încetat la împlinirea vârstei de 18 ani și nu la solicitarea mea”. Problema este că subsemnatul nu și-a îndeplinit obligația de plată, deoarece a fost nevoie de încă o cerere în judecată în anul 2011 sau 2012 din cauza refuzului său de a plăti pensia de întreținere, bani pe care îi datorează și astăzi (nu știu exact suma, va face mama un extras de cont). Acesta mai precizează ”Având în vedere că reclamantul solicită plata pensiei de întreținere în cuantum de 25% din veniturile obținute până la terminarea studiilor, vă rog să aveți în vedere că, urmare a faptului că m-am recăsătorit mai am în întreținere doi copii minori”. În cererea mea de trimitere în judecată am precizat ”art. 499 alin. (3) din noul Cod civil, conform căruia părinții sunt obligați să îl întrețină pe copilul devenit major, dacă se află în continuarea studiilor, până la terminarea acestora, dar fără a depăși vârsta de 26 de ani.”
Consider că acesta trebuie în continuare să-și asume plătirea pensiei de întreținere, ținând cont că mă aflu în custodia mamei iar alte venituri din partea lui nu am, cu toate că și eu sunt copilul său.
Așadar, cum ar trebui să arate răspunsul meu la întâmpinare, ce trebuie să precizez, ce ar trebui să conțină, ce alte documente ar fi necesare?
Mulțumesc anticipat!