avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Activitate mariaionescuuu

Activitate mariaionescuuu

Buna ziua,

Avem urmatoarea problema pentru care nu am gasit nicaieri un raspuns concret. Am inchiriat un apartament format din 5 camere - am aflat ulterior ca in 2 din 5 camere sunt sediile sociale a 2 firme (camera 1 si camera 2). Proprietarul a insistat sa facem sediul social pe o singura camera, lucru care nu ni se pare in regula - probabil ca sa evite alte costuri ale impozitului :) O firma de consultanta ne-a recomandat sa modificam contractul de inchiriere si sa facem schimbarea de sediu social astfel: cele 3 camere restante sa figureze ca si *Camera 3* conform schitei apartamentului. Cele 3 camere sunt semidecomandate si se poate intra din una in alta.

Intrebarile sunt urmatoarele:
-Acest lucru este in regula in cazul unui control? Celelalte 2 camere unde figureaza sediile sociale ale celorlalte firme sunt: 1 camera depozitare unde nu avem acces + 1 camera receptie, care practic este ca un hol.

-Proprietarul va trebui sa plateasca impozit suplimentar la primarie fiindca noi avem declarata activitate la sediu?

-Declaratie de nesuprapunere mai este necesara, dat fiind faptul ca celelalte 2 firme sunt inregistrate pe camera 1 si camera 2?