avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1978 soluții astăzi
Forum Activitate Gratiela S

Activitate Gratiela S

Doar terenul pe care s -a construit casa este moștenire. Casa care se vinde o data cu terenul este construită anul acesta, iar ei sunt căsătoriți de 13 ani.
Poate nu m-am exprimat eu foarte clar cand am pus intrebarea, va merge sa dea declaratia la notarul cu care colaborez eu, in prezenta unui traducator autorizat. Intrebarea era daca cineva poate contesta aceasta declaratie?
Sotia impreuna cu fratele acesteia au mostenit o bucata de teren pe care s-a construit o casa(cu banii fratelui) in cursul acestui an, iar proprietari pe casa sunt amandoi (matusa mea care are dubla cetatenie si fratele acesteia), iar fratele ei doreste sa vanda casa respectiva unor tineri, prin programul Prima Casa.
Notarul la care facem documentele ne-a indrumat si ne-a spus ca trebuie ca sotul matusii mele, cetatean american, sa dea aceasta declaratie pentru a se putea vinde casa.
Nu vor sa faca contract prenuptial, sotul vrea doar sa dea o declaratie conform careia nu are nici o pretentie la banii proveniti dintr-o vanzare a unei case, in posesia careia, sotia lui a intrat dupa casatorie. Se poate sa faca lucrul asta? Ar putea fi apoi contestata de cineva, aceasta declaratie? Multumesc!
Buna ziua. Matusa mea este casatorita in America, Fairfax County, Viriginia. Ea are dubla cetatenie, iar sotul ei este american, Ambii stiu ca nu au nici un fel de contract prenuptial/ separatie a bunurilor si sustin ca nu au nevoie, insa dna notar cu care colaborez pentru un contract de vanzare-cumparare spune ca sunt anumite state in America (printre care si Virginia) unde se face separatie de bunuri din oficiu. Este posibil sa fie asa, iar ei sa nu stie acest lucru? Sa nu le fi fost comunicat sau sa le fi fost data o anexa la certificatul de casatorie? De asemenea, daca sotul ei este dispus sa dea la noi in tara o declaratie conform careia nu are nici o pretentie la o casa dobandita de matusa dupa casatoria lor, este posibil sa o conteste cineva? Va multumesc anticipat!
Buna ziua. Avem o procura lăsată anul trecut de sora plecată in străinătate prin care își împuternicește fratele sa vândă in numele ei imobilul (fără specificație ca este teren sau teren+ casa) moștenit de amândoi printr-un certificat de mostenitor. Între Timp, anul acesta, pe terenul respectiv s- a construit o casa care ii are pe ambii trecuți in autorizația de construcție, in receptia lucrării și in intabulare. Spuneti-mi va rog, dacă in acest caz fratele poate vinde terenul cu tot cu casa sau dacă este necesară o alta procura? Și dacă da, ce anume trebuie specificat in ea? Va mulțumesc!