Societatile mama finale care trebuie sa intocmeasca acest raport sunt cele care fac o cifra de afaceri de 3700 milioane lei si au rezidenta fiscala oriunde pe cuprinsul UE ? Cele care au rezidenta fiscala in afara UE si depasesc CA de 3700 milioane lei (sau echivalent) dar au filiale rezidente in UE care nu depasesc aceasta limita mai sunt obligate sa depuna acest raport?
Inteleg ca data la care se poate face optiunea succesorala, prevazuta in art 700 cod civil trebuie sa fie in interiorul celor 6 luni de la data deschiderii mostenirii. Dar in practica notariala am vazut ca se poate deschide porcedura succesorala notariala oricand . Ce urmari are daca s-a efectuat deschiderea procedurii succesotrale dupa 20 de ani de la moartea persoanei despre a carei mostenire este vorba si o parte din mostenitori au renuntat la succesiune dar dupa cateva luni de la renuntare au depus cerere de punere in posesie conf Lg 18/1991?
Am citit ca:Daca doresc sa accepte succesiunea, mostenitorii trebuie sa faca dovada acceptarii mostenirii in termen de 6 luni de la decesul autorului.
In caz de renuntare la mostenire aceasta se face printr-o declaratie expresa la notar, in cele 6 luni de la deces.
Dupa acest termen, dreptul de a accepta sau de a renunta se prescrie, succesibilul devenind strain de mostenire
Daca e asa de ce a acceptat notarul sa deschida procedura succesorala dupa 20 de ani? Mai pot mostenitorii care au renuntat sa retracteze renuntarea la succesiune?