Ce se intampla cu actul administrativ emis in intervalul de la solicitarea de revocare adresata autoritatii publice emitente( cele 30 de zile ) pana la atacarea in contenciosul administrativ? Eu deja am solicitat primarului revocarea partiala a deciziei, in cate zile pot ataca actul in contencios?
In acest interval actul se suspenda sau numai din momentul atacarii in contencios?
Primarul din comuna mea este inculpat intr-un dosar penal pentru inselaciune, uz de fals si fals intelectual, parti vatamate fiind Ministerul Integrarii Europene si Consiliul local. Desi Consiliul local a hotarat angajarea unui avocat, incheind un contract cu acesta, primarul refuza sa plateasca avocatul contractat de consiliul local. Deoarece procesul se apropie( un nou termen), cum sa procedam pentru a-l determina pe primar sa ordonanteze plata avocatului deoarece acesta refuza sa ne reprezinte fara a fi platit. Au mai avut loc doua dezbateri la care nu am avut avocat.Ne-am adresat prefecturii dar fara succes.
Sunt director de scoala in judetul Satu Mare, judet pilot privind finantarea si administrarea unitatilor de invatamant. Unitatea scolara are personalitate juridica , cod fiscal propriu, diferit de cel al primariei din comuna al carei primar indeplineste functia de ordonator principal de credite, contabilitate proprie, buget propriu. Pana acum toate platile efectuate de scoala privind cheltuielile de personal, cheltuielile materiale, cheltuielile de capital, se realizau prin semnatura directorului( semnatura 1) si contabilului scolii (semnatura 2), avand formulare cu specimene de semnatura la Trezoreria Satu Mare. In aceasta luna primarul a emis o dispozitie prin care imi retrage semnatura pentru plati la cheltuieli de capital. E legala aceasta masura? Cum pot sa anulez dispozitia primarului?