avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Director scoala - ordonator tertiar de credite / ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Director scoala - ordonator tertiar de credite / dispozitie primar

Sunt director de scoala in judetul Satu Mare, judet pilot privind finantarea si administrarea unitatilor de invatamant. Unitatea scolara are personalitate juridica , cod fiscal propriu, diferit de cel al primariei din comuna al carei primar indeplineste functia de ordonator principal de credite, contabilitate proprie, buget propriu. Pana acum toate platile efectuate de scoala privind cheltuielile de personal, cheltuielile materiale, cheltuielile de capital, se realizau prin semnatura directorului( semnatura 1) si contabilului scolii (semnatura 2), avand formulare cu specimene de semnatura la Trezoreria Satu Mare. In aceasta luna primarul a emis o dispozitie prin care imi retrage semnatura pentru plati la cheltuieli de capital. E legala aceasta masura? Cum pot sa anulez dispozitia primarului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:44, 18 Februarie 2008
Daca va considerati vatamat într-un drept ori într-un interes legitim, de catre primar, prin actul administrativ emis prin care vi se retrage semnatura va puteti adresa instantei de contencios administrativ competente, pentru anularea actului.

Dar, inainte de a va adresa instantei de contencios administrativ competente, trebuie sa solicitati autoritatii publice emitente, în termen de 30 de zile de la data comunicarii actului, revocarea, în tot sau în parte, a acestuia.
Plângerea o puteti adresa si Prefectului.
Ce se intampla cu actul administrativ emis in intervalul de la solicitarea de revocare adresata autoritatii publice emitente( cele 30 de zile ) pana la atacarea in contenciosul administrativ? Eu deja am solicitat primarului revocarea partiala a deciziei, in cate zile pot ataca actul in contencios?
In acest interval actul se suspenda sau numai din momentul atacarii in contencios?
Cererile prin care se solicita anularea unui act administrativ individual sau recunoaşterea dreptului pretins şi repararea pagubei cauzate se pot introduce în termen de 6 luni de la data primirii răspunsului la plângerea prealabilă sau, după caz, data comunicării refuzului, considerat nejustificat, de soluţionare a cererii.
În cazuri bine justificate şi pentru prevenirea unei pagube iminente, o data cu sesizarea, a autorităţii publice care a emis actul, persoana vătămată poate sa ceara instanţei competente sa dispună suspendarea executăriiactului administrativ pana la pronunţarea instanţei de fond. Instanta va rezolva cererea de suspendare, de urgenta, cu citarea părţilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie suspendare functionar public tofancatalin tofancatalin In cat timp poate contesta un functionar public decizia de suspendare din functie? (vezi toată discuția)
Obligativitatea plangerii prealabile elsels30 elsels30 m-am adresat trib sectia contencios cu o cerere prin care solicitam ca anrp sa fie obligata sa imi achita suma de bani stabilita prin decizia emisa de ... (vezi toată discuția)
Anularea unei dispozitii emise de primarie melcsy melcsy cum pot sa cer anularea unei dispozitii date de primarie? adica dispzitia de sistare lucrarilor de constructii?avem si autorizatie de construire si acordul ... (vezi toată discuția)