avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... decizie suspendare functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

decizie suspendare functionar public

In cat timp poate contesta un functionar public decizia de suspendare din functie?
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 03:29, 11 Octombrie 2010
In termen de 30 de zile de la data la care vi s-a comunicat decizia.
si daca nu am facut asta in termen ce pot sa fac?
Sa cautati niste motive plauzibile pentru care nu ati depus cererea in termen si sa va inaintati solicitarea in instanta.Daca aveti motive intemeiate ,poate castigati,desi in asemenea cazuri e cam greu de demonstrat ca sunteti tocmai o victima.O sa gaseasca institutia destule motive pentru a motiva de ce au recurs la suspendarea dvs.din functie.
pai functionarilor publici nu li se aplica legea 188/1999 si aolo nu e prevazut nici un termen...
in situatia in care raportul de serviciu a incetat din motive pe care dv le considerati netemeinice sau nelegale, puteti cere instantei de contencios administrativ anularea actului prin care s-a dispus incetarea raportului de serviciu, in conditiile si termenele prevazute de legea contenciosului administrativ nr.554/2004, respectiv:
CAPITOLUL II: Procedura de soluţionare a cererilor în contenciosul administrativ
Art. 7: Procedura prealabilă


(1)Înainte de a se adresa instanţei de contencios administrativ competente, persoana care se consideră vătămată într-un drept al său ori într-un interes legitim printr-un act administrativ individual trebuie să solicite autorităţii publice emitente sau autorităţii ierarhic superioare, dacă aceasta există, în termen de 30 de zile de la data comunicării actului, revocarea, în tot sau în parte, a acestuia.

Alte discuții în legătură

Procedura prealabila restituire taxa poluare gigelas gigelas Buna seara, Va rog,sa-mi spuna si mie cineva,daca mai este nevoie de parcurgerea procedurii prealabile (cu AFP ) in cazul cererii de restituire a taxei de ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea plangerii prealabile elsels30 elsels30 m-am adresat trib sectia contencios cu o cerere prin care solicitam ca anrp sa fie obligata sa imi achita suma de bani stabilita prin decizia emisa de ... (vezi toată discuția)
Raspuns la petitii costintancu costintancu ce se poate face atunci cand o institutie de stat nu-ti da raspuns la petitie in termen legal, termenul fiind depasit cu peste un an fata de solicitarea ... (vezi toată discuția)