avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... decizie suspendare functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

decizie suspendare functionar public

In cat timp poate contesta un functionar public decizia de suspendare din functie?
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 03:29, 11 Octombrie 2010
si in cazul in care te adresezi direct instantei?poate fi ceva in neregula?
tofancatalin a scris:

pai functionarilor publici nu li se aplica legea 188/1999 si aolo nu e prevazut nici un termen...


aveti dreptate...fct publici li se aplica Almanahul fermierului. Noi astia, fermierii, mai stim ca legea nr. 554/2004, prevede :
ART. 7*)
Procedura prealabilă
(1) Înainte de a se adresa instanţei de contencios administrativ competente, persoana care se consideră vătămată într-un drept al său ori într-un interes legitim printr-un act administrativ individual trebuie să solicite autorităţii publice emitente sau autorităţii ierarhic superioare, dacă aceasta există, în termen de 30 de zile de la data comunicării actului, revocarea, în tot sau în parte, a acestuia.
ART. 8
Obiectul acţiunii judiciare
(1) Persoana vătămată într-un drept recunoscut de lege sau într-un interes legitim printr-un act administrativ unilateral, nemulţumită de răspunsul primit la plângerea prealabilă sau care nu a primit niciun răspuns în termenul prevăzut la art. 2 alin. (1) lit. h), poate sesiza instanţa de contencios administrativ competentă, pentru a solicita anularea în tot sau în parte a actului, repararea pagubei cauzate şi, eventual, reparaţii pentru daune morale. De asemenea, se poate adresa instanţei de contencios administrativ şi cel care se consideră vătămat într-un drept sau interes legitim al său prin nesoluţionarea în termen sau prin refuzul nejustificat de soluţionare a unei cereri, precum şi prin refuzul de efectuare a unei anumite operaţiuni administrative necesare pentru exercitarea sau protejarea dreptului sau interesului legitim."
nu stiu de ce,am senzatia ca s-ar putea ca un judecator hipiot, care mai lucra si cu juma de norma, la Ansamblul "Privighetorile Zeletinului", ar putea respinde actiune dvs. "directa" pe motivul ca nu exista obiectul actiunii judiciare...
Sigur, e doar o supozitie.... :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura prealabila restituire taxa poluare gigelas gigelas Buna seara, Va rog,sa-mi spuna si mie cineva,daca mai este nevoie de parcurgerea procedurii prealabile (cu AFP ) in cazul cererii de restituire a taxei de ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea plangerii prealabile elsels30 elsels30 m-am adresat trib sectia contencios cu o cerere prin care solicitam ca anrp sa fie obligata sa imi achita suma de bani stabilita prin decizia emisa de ... (vezi toată discuția)
Raspuns la petitii costintancu costintancu ce se poate face atunci cand o institutie de stat nu-ti da raspuns la petitie in termen legal, termenul fiind depasit cu peste un an fata de solicitarea ... (vezi toată discuția)