Buna seara!
Am nevoie de un sfat va rog:
Administratorul blocului ne-a anuntat la avizier ca au crescut cu 300% cheltuielile cu gazele pe luna ianuarie- de la 350 ron la 1050 ron. Problema sta in felul urmator: langa acest anunt mai apare unul care spune ca locatarii care au cheltuieli cu caldura ( blocul avand repartitoare de caldura, dar nu si de gaze) sub un minim impus de dansa, vor plati diferenta de factura la gaze.:O
Sub acest minim sunt 3 sau 4 apartamente, printre care si eu... Vi se pare normal asa ceva? Exista vreo lege care sa-i dea o asemenea putere de decizie administratorului in privinta consumului de gaze?
Eu am citit si legea 230 si normele, nu am gasit nicaieri asa ceva...
Adica cum poate administratorul sa demonstreze ca eu am avut un consum de 3 mil la gaze( foarte mult in comparatie cu cele cateva sute de mii in mod normal), mai mult ca am incalzit toata casa cu ajutorul aragazului (cum probabil gandeste)? Eu locuiesc doar cu mama, intr-un apartament de 3 camere, iar majoritatea timpului eu nu sunt acasa, dorm f mult la prietenul meu, iar ea sta aproape numai la ea in camera unde si da drumul la caldara, pentru restul apartamentului nefiind nevoie ca e practic nelocuit. Deci mi se pare absurd sa platesc atatia bani la intretinere pentru un consum real la gaze nemodificat fata de luna decembrie!!!
Voi ce ma sfatuiti sa fac? inca nu am discutat cu administratorul dar vreau sa fiu pusa la punct cu toate drepturile si obligatiile nostre ca locatari si ale administratorului