Sotul eu a fost la Casa Judeteana de Pensii Deva si acolo i s-a spus ca nu i se poate recalcula pensia pentru perioada lucrata in Slovacia si atunci cand va indeplini conditiile de pensionare in Slovacia ( de vechime minima si varsta ) poate cere pensie din partea statului slovac , atunci trebuie sa completeze formularele europene si ei ii cer de aici drepturile !
Buna ziua ,
A fost sotul meu la casa de pensii si acolo i s-a spus ca nu poate cere recalcularea pensiei pentru perioada lucrata in Slovacia , deoarece nu plateste taxe la statul roman , sa mearga sa ceara pensie de la statul slovac . Imi puteti da mai multe amanunte , in baza careo legi se poate totusi recalcula pensia ? Va multumesc
Am si eu o intrebare,poate ma ajuta cineva cu un raspuns : sotul meu are 51 de ani , a lucrat in subteran 24 de ani , este pensionat pentru limita de varsta si vechime integrala si in prezent lucreaza in Slovacia tot in subteran cu contract de munca de 4,5 ani ; poate cere recalcularea pensiei in Romania pentru anii lucrati acolo ? Va multumesc !