avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Activitate jymmys

Activitate jymmys

Din ce stiu sigur in acei ani 84-85 când sa cumparat terenul si casa veche doar el muncea la vremea respectiva("banii de la el")... Eu pers cu handicap grav gradul 1 am fost nevoit impreuna cu mama,inaintea divorțului celor doi,să parasim locuinta forțați de imprejurari (scandaluri,certuri,injurii,alcool,etc),chiar daca constructia noua a casei in locul celei vechi,invenstitia a fost făcută de mine in proporție de 70%......

avcalueanu a scris:

Partajarea bunurilor dobandite in timpul casatoriei se poate face oricand. Avand in vedere faptul ca terenul si casa au fost dobandire in timpul casatoriei, acestea sunt bunuri comune, cu exceptia unor anumite situatii, expres reglementate de lege; una dintre situatiile cele mai intalnite cand bunul, desi a fost dobandit in timpul casatoriei, este totusi un bun propriu, este aceea in care dobanditorul care apare pe acte (in speta, tatal Dvs.) a platiti pretul contractului din bani proprii (sau din banii obtinuti din valorificarea unui bun propriu).
In situatia in care terenul si casa constituie bunuri comune, tatal Dvs nu poate instraina fara consimtamantul mamei.

Parintii mei au divortat de vreo 3 ani si as dori sa stiu mai multe informatii daca se poate face un partaj intr-e cei doi sau daca propriatarul in acte(tatal) poate sa vanda sau nu (casa+terenul) fara acordul mamei.??? Terenul si casa(constructie noua in ultimii ani) au fost dobandite de cei doi dupa casatoria acestora in urma cu 36 de ani dar in acte(chitanta de mana vanzare-cumparare) si pe rol la primarie ca proprietar este tatal(sotul)....
In urma partajului,gandindu-ma ca va fi 50-50 terenul si casa,cine va pleca si cine va ramane?? iar cu ordinul de protectie dupa cele 6 luni,ce se va intampa??
Buna ziua...As dori cateva informatii si sfaturi utile....Parintii meu nu se mai inteleg si cred ca se va ajunge la divort(partaj),dupa casatoria lor deacum 35 de ani,tatal a cumparat pe numele lui un teren cu o casa batraneasca,acum locuim impreuna(eu,fratele cu sotia si copilul lor minor+parintii) in casa cea noua construita in ultimii 10 ani cu investitii in proportii de 70% de catre mine si fratele meu iar acum el(tatal) doreste sa plecam din casa in urma certurilor si discutiilor avute cu el de pe urma alcolului avand in vedere ca eu sunt persoana cu handicap grav iar mama este ingrijitorul meu in acte...Ce solutii legale sunt in situatia de fata..?? sau el poate pleca din casa?? avand si nenumarate plangeri la politie...