Părinții nu se mai înțeleg și cred că vor divorța. În casă cu ei locuim eu și fratele meu cu familia lui, amândoi am investit acolo, poate tata să ne dea afară din casă?
Buna ziua...As dori cateva informatii si sfaturi utile....Parintii meu nu se mai inteleg si cred ca se va ajunge la divort(partaj),dupa casatoria lor deacum 35 de ani,tatal a cumparat pe numele lui un teren cu o casa batraneasca,acum locuim impreuna(eu,fratele cu sotia si copilul lor minor+parintii) in casa cea noua construita in ultimii 10 ani cu investitii in proportii de 70% de catre mine si fratele meu iar acum el(tatal) doreste sa plecam din casa in urma certurilor si discutiilor avute cu el de pe urma alcolului avand in vedere ca eu sunt persoana cu handicap grav iar mama este ingrijitorul meu in acte...Ce solutii legale sunt in situatia de fata..?? sau el poate pleca din casa?? avand si nenumarate plangeri la politie...
Buna ziua,
De principu copii nu au drepturi la bunurile realizate de parinti in cazul partajelor la divort.
Daca puteti demonstra PRIN ACTE acea contributie atunci aveti dreptul, la momentul partajului, sa solicitati sa vi se restituie sumele investite.
Restul asertiunilor dumneavoastra (persoana cu handicap, faptul ca locuiti acolo, etc) nu au importanta la partajul parintilor.
Cu privire la comportamentul tatalui, solicitati un ordin de protectie cu evacuare daca puteti dovedi cele afirmate.
In urma partajului,gandindu-ma ca va fi 50-50 terenul si casa,cine va pleca si cine va ramane?? iar cu ordinul de protectie dupa cele 6 luni,ce se va intampa??
Buna ziua,
1. Daca veti crede de cuviinta va sfatuiesc sa solicitati atat partajul cat si iesirea din indiviziune.
Daca acea casa nu e usor si comod partajabila in natura atunci solicitati-o in natura (in materialitate) si va veti obliga sa platiti sulta.
2. Cu privire la ordinul de protectie. Ordinul poate fi prelungit din 6 in 6 luni.