avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort , partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort , partaj

Buna ziua! Doua persoane, sot si sotie cu trei copii majori, doresc sa divorteze.
De impartit au o casa batraneasca si o vila construita in 2009. Vila a fost construita cu bani de la tatal sotiei, bani obtinuti in urma vanzarii unui teren. Sotia doreste sa divorteze deoarece sotul este foarte recalcitrant, se imbata foarte des si face mare scandal. Copii sunt toti de partea mamei lor. Sotia si copii ar dori ca in urma partajului sa ramana ei cu vila si sotul sa ramana cu casa batraneasca, casa care a fost renovata. Este posibila realizarea partajului in acest fel?
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 10:06, 28 Iulie 2010
Partajul in felul solicitat este perfect posibil prin conventia partilor.
Daca partile nu se inteleg in acest sens va trebui sa hotarasca instanta. In masura in care sotia reuseste sa dovedeasca provenienta fondurilor care au stat la baza edificarii vilei, aceasta ar putea fi considerat bun propriu. In caz contrar vila va fi bun comun si va intra in masa bunurilor de impartit impreuna cu casa batraneasca.
Tatal sotiei poate demonstra cu acte ( contractul de vanzare-cumparare al terenului vandut) ca a avut o suma importanta de bani si va fi martor ca el a platit acea constructie. Mai sunt si alti vecini care sunt martori. Este suficient?
In acest moment vila nu are decat autorizatie de constructie prelungita cu toate ca acest imobil este finalizat. Prin urmare vila nu este intabulata.
Tatal sotiei nu poate fi martor in procesul de partaj.
"sotia" va putea face dovada provenientei sumelor de bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj bunuri comune/lichidarea regimului matrimonial Marius00E Marius00E Buna ziua.ma scuzati de deranj.VA ROG DIN SUFLET ajutati-ma CU O INFORMATIE.mama a divortat in 2015 de,,tata,,(scriu tata in ghilimele ca nu mai pot ... (vezi toată discuția)
Femeie disperata cauta solutii de recuperare! Tarzan2012 Tarzan2012 Ce va scriu mai jos,este povestea unei femei disperate care nu stie ce sa mai faca la aflarea vestii ca fostul ei sot a dat vila construita de ei doi ... (vezi toată discuția)
Mostenirea frați Buffy3 Buffy3 Bună ziua, as dori o informație. Bunicul meu are 2 copii (o fata și un băiat), la moartea bunici fata (mama mea) a încercat sa facă succesiunea însă ... (vezi toată discuția)