avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenirea frați
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenirea frați

Bună ziua, as dori o informație. Bunicul meu are 2 copii (o fata și un băiat), la moartea bunici fata (mama mea) a încercat sa facă succesiunea însă fiul a refuzat sa se prezinte la notar, fiind o persoana recalcitranta și alcoolizat, mama nu a mers mai departe în instanta. Bunicul este în viata și trăiește în casa batraneasca, aceasteteia din urma I. Au fost construite câteva camere în care locuiește băiatul împreună cu familia. Multe terenuri din proprietatea bunicului au fost vândute și bani dați fiului. În momentul de fata fiul are lumina, apa trecute pe numele lui însă sunt plătite pe rand de bunic și fiu, taxele sunt plătite pe rand de mama și fratele ei. Fiind fiul o persoana destul de violenta bunicului ii e frica sa facă un eventual partaj pt ca locuiesc în același curte(fiul se îmbată și îl amenință cu moartea, îl jignește...) mama este coproprietar împreună cu soțul ei al unui apartament cumpărat în cursul căsnicie. Întrebarea mea este:ținând cont ca fratele ei locuiește în casa batraneasca, are 2 copii dintre care unul minor, mama are o proprietate personala (nu a fost cumpărata din bani bunicului ci venit proprio) in aceste condiții mama mea ar avea dreptul la casa parinteasca? Bineînțeles, ținând cont de personaj, se va ajunge în instanta însă inaite de a începe orice cheltuiala as dori sa știu dacă are dreptul sau nu la jumătate din casa batraneasca și terenul afiliat. Va mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 17:59, 2 Mai 2020
Categoric ca toata masa succesorala se v-a imparti frateste. Mai exact tot ce apartine bunicii si bunicului in parti egale v-a intra in posesia copiilor lor. Desigur bunicul fiind in viata si in deplinatatea facultatilor mintale poate dona in timpul vietii partea sa unuia dintre copii, poate face un contract de intretinere in favoarea unuia dintre ei ori poate chiar sa vinda partea sa. Partea bunicii cu certitudine o mostenesc bunicul si cei 2 copii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbaterea succesiunii - fara copii ai decedatilor Elena27R Elena27R Buna ziua, Suntem in situatia de a cumpara o casa si terenul aferent care a ramas in urma decesului unor rude, matusa si unchi decedati amandoi acum 1 an. ... (vezi toată discuția)
Am de rezolvat o problemă încurcată cu niște imobile. nu știu ce act să fac ca să nu poată fi atacat de nimeni în instanță, vă rog să mă sfătuiți Darkangel1987 Darkangel1987 Buna ziua, se da o casa cu un teren de 760 mp.au fost 4 frați unul a murit 3 in viața 2 fete un băiat. Înainte de moartea bunicului acest băiat lea spus ... (vezi toată discuția)
Succesiune ....fÃrà raspuns. annaane28 annaane28 IN DISCUTIE...,,:-/CASA UNDE LOCUIESTE TATA IMPREUNà CU MAMA MEA DE 50 ANI....PROPETAR BUNICUL MEU DECEDAT ACUM 15 ANI(BUNICA DECEDATA INAINTEA BUNICULUI),NU ... (vezi toată discuția)