avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am de rezolvat o problemă încurcată cu niște ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am de rezolvat o problemă încurcată cu niște imobile. Nu știu ce act să fac ca să nu poată fi atacat de nimeni în instanță, vă rog să mă sfătuiți

Buna ziua, se da o casa cu un teren de 760 mp.au fost 4 frați unul a murit 3 in viața 2 fete un băiat. Înainte de moartea bunicului acest băiat lea spus mamei mele si surori ei sa semneze pentru terenurile din camp si el va avea grija de bunici mei urmând să i ramana lui casa si terenul dupa moartea lor ca sa aflam dupa moartea bunicului meu ca el practic le a pus sa semneze pentru tot ...norocul a fost ca terenul de 760 mp este al bunicii mostenire de la mama ei si nu la putut lua desi iau revenit 2 camere din acea casa dupa moartea bunicului bunica aflînd acestea a trecut cu clauza de îngrijire acel teren pe numele mamei mele si a surori ei excluzînd pe el la mostenire din partea ei la acel teren desi el a atacat o data in instanta sub pretextul că bunica a fost căsătorită cu el mai mult de 30 de ani si ca ar vrea si el o parte din acei 760 mp dar a pierdut ...Acum mama sora ei si bunica inca in viața au decis să mi dea mie fiul uneia din fete si sunt de acord sa semneze si vreau sa stiu ce act ar trebuii sa fac pe acei760mp si restul de casa sa nu mai poată fi atacat in instanta de nimeni
Certificat mostenitor ?
Act vinzare ?
Sau act vinzare cumparare
In acea curte a fost un coteț de porci căruia el ia facut pereti si acum vrea cale de acces la acela asta fiind prin curtea bunicii desi el minte pentru că acolo a fost acel coteț dintotdeauna invocând un expert
Ce vreau eu sa stiu este care sujt pasii necesari pentru a d3veni proprietar pe acel teren ce acte de netăgăduit am nevoie sa nu ma trezesc ca vin copii dupa moartea lui
Dacă trebuie sa trec acel rest de casa in cartea funciară si cum pot scapa de el cu acea cale de acces din curte
Nici nu as vrea sa dau bani inutil pe un contract de vinzare cumparare daca as stii ca e sigur cel de mostenitor ....Va multumesc din suflet
Ultima modificare: Marți, 2 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 08:04, 5 Iulie 2019
Sa reluăm...bunicii au avut o casa si un teren. Terenul era al bunicii, iar casa, dobândită de amândoi.
A murit bunicul, fiicele au dat declarație de renunțare la moștenire și au rămas moștenitori fiul și bunica.
S-a finalizat dezbaterea succesiunii după bunic? Aveti un certificat de moștenitor?
Bunica a trecut clauza de îngrijire unde?
In care act și încheiat cu cine?
Ultima modificare: Duminică, 30 Iunie 2019
raluk0207, utilizator
Nu ele au deschis un proces in care nu au recunoscut aceasta declaratie in urma caruia fratele lor a rămas cu 2 camere din casa din partea bunicului iar bunica mea a facut aceasta clauza într-un contract in care este trecută mama si tatăl meu si sora si sotul ei iar ei acum vor sa mi semneze mie toti 4 si bunica pentru acel loc si restul de casa si de asta vreau sa stiu daca cel mai sigur este contractul de vinzare cumparare sa nu ma trezesc ca mai inventează vreo speță fiul sa atace in instanta vreodata desi a încercat dupa cum v-am spus pe motiv că bunica a stat cu bunicul 30 de ani dar in urma dovezilor aduse de mama mea si bunica a pierdut ....si daca puteti va rog sa mi spuneti si care ar fi costurile estimative unui astfel de contract ....bunica a trecut clauza într-un contract de mostenire in care sunt stipulati cei patru mama tata si sora cu soțul va multumesc mult

raluk0207 a scris:

Sa reluăm...bunicii au avut o casa si un teren. Terenul era al bunicii, iar casa, dobândită de amândoi.
A murit bunicul, fiicele au dat declarație de renunțare la moștenire și au rămas moștenitori fiul și bunica.
S-a finalizat dezbaterea succesiunii după bunic? Aveti un certificat de moștenitor?

Da au semnat renunțarea la mostenire cand sa facut succesiunea atunci fiind înșelate discuția fiind diferită acasa fata de actele înaintate la notar ...in urma acestora bunica a rămas cu jumătate din casa si tot terenul penteu ca era moatenire de la părinți i ei dar cand au facut bunicii actele bunicul nu a fost trecut proprietar la teren acum am vb cu mama mea si acestea sunt detaliile in urma acestora au revenit două numere la acea adresa 116 116a pentru că el a întrerupt alimentarea cu energie electrică și apă bunicii fiind obligați să facem.demersuri pentru o nouă rețea de apă și energie La nr 116 al bunicii
Va multumesc din suflet si imi pare rau pentru răspunsul anterior

Darkangel1987 a scris:

Nu ele au deschis un proces in care nu au recunoscut aceasta declaratie in urma caruia fratele lor a rămas cu 2 camere din casa din partea bunicului iar bunica mea a facut aceasta clauza într-un contract in care este trecută mama si tatăl meu si sora si sotul ei iar ei acum vor sa mi semneze mie toti 4 si bunica pentru acel loc si restul de casa si de asta vreau sa stiu daca cel mai sigur este contractul de vinzare cumparare sa nu ma trezesc ca mai inventează vreo speță fiul sa atace in instanta vreodata desi a încercat dupa cum v-am spus pe motiv că bunica a stat cu bunicul 30 de ani dar in urma dovezilor aduse de mama mea si bunica a pierdut ....si daca puteti va rog sa mi spuneti si care ar fi costurile estimative unui astfel de contract ....bunica a trecut clauza într-un contract de mostenire in care sunt stipulati cei patru mama tata si sora cu soțul va multumesc mult

raluk0207 a scris:

Cum se numeste contractul dintre bunica și cei 4?
Nu exista contract de moștenire.
Despre moștenire se vorbește în urma decesului unei persoane.

raluk0207 a scris:

Cum se numeste contractul dintre bunica și cei 4?
Nu exista contract de moștenire.
Despre moștenire se vorbește în urma decesului unei persoane.

aveti dreptate inițial a fost acel contract de mostenire in totalitate pe numele lui dupa succesiunea morții bunicului meu dar dupa ce ia tăiat curentul si apa si certuri la un an bunica a mers la notar cu ficele si a lăsat partea ei celor doua fete respecriv jumatate din casa si terenul in totalitate
Contractul se numeste contract de întreținere cu clauza respectiv uzufruct respectiv dupa moartea bunicii mele jumatate din casa si terenul in totalitate intrand i propietatea mamei mele si surori ei

Alte discuții în legătură

Mostenire--am nevoie de sfatul d-voastra ContSters180206 ContSters180206 Buna seara Casa este pe numele bunicilor mei. Dupa moartea lor, mama mea este singura mostenitoare. Mama mea are 2 copii (pe mine(fiul) si pe sora ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare cu drept de uzufruct viager si clauza de intretinere oxi2009 oxi2009 BUNA ZIUA, Am o problema referitore la contractul de vanzare-cumparare cu drept de uzufruct viager si cu caluza de intretinere. Bunicul meu a facut un ... (vezi toată discuția)
Testament karmy karmy buna ziua! Am o problema si ma intreb daca imi puteti da un raspuns, va rog! Am fost crescuta de bunici pt ca mama s-a recasatorit s-a mutat si a mai facut ... (vezi toată discuția)