buna ziua! Am o problema si ma intreb daca imi puteti da un raspuns, va rog!
Am fost crescuta de bunici pt ca mama s-a recasatorit s-a mutat si a mai facut o fetita. Bunica mea a murit de ceva vreme si casa in care am crescut a fost impartita intre mama si bunicul. Ambii vor sa-mi faca un testament. Nelamurirea mea este ,daca atit mama cit si sora mea vor sa semneze ca renunta la dreptul lor asupra casei in favoarea mea, daca dupa moartea bunicului vor mai avea drept asupra imobilului.
nu au cum sa renunte la ce nu au, apoi mostenitoare a bunicului e mama , nu sora.
mama va poate vinde cota ei ce i-a revenit la moartea bunicii, iar bunicul sa va doneze sau sa va lase testament doar daca dvs credeti ca mama dvs nu va ataca actul de donatie sau testamentul. altfel, puteti semna cu bunicul un contract de intretinere
bunicul va poate lasa testament daca doriti sa intrati in proprietate dupa moartea lui, sau donatie daca doriti sa fiti proprietar de acum, iar cu mama pt cota ei, ori incheiati sau un contract de intretinere (daca ziceti ca nu vreti sa fie atacat de sora si nu vreti sa faceti act de vanzare). in varianta unui contract de intretinere insa, mama e cea care poate cere rezilierea lui
Donatie?
Diana123123
Buna ziua,
Parintii mei doresc sa imi lase un apartament (nu doresc sa il treaca momentan pe mine). Ei vor sa mergem la un notar sa facem un act prin care ... (vezi toată discuția)