parerea mea este ca angajatii firmei Coca-Cola au facut o mare greseala, pentru ca indiferent de datoria anterioara pe care o aveati fata de ei, acesta nu e un mod de a o recupera . cred ca va dati seama si d-vs ca din moment ce acestia dupa cum spuneti, au facut presiuni ulterior asupra angajatilor dumneavoastra pentru a semna procese-verbale , s-au simtit ca nu au facut o treaba cam curata si au incercat sa ascunda fapta. Prin urmare, pe buna dreptate puteti sa ii dati in judecata pentru furt (ceea ce am inteles ca ati si facut) si puteti cere si daune pe temei delictual reprezentand prejudiciul suferit de d-vs ca urmare a furtului comis. Am inteles ca bunurile v-au fost restituite. Cuantumul daunelor interese pe care le puteti cere se ridica dupa cum spuneam anterior la eventualele castiguri pe care nu le-ati putut realiza datorita faptului ca angajatii firmei Coca-Cola v-au luat aparatura electronica.Dar d-vs trebuie sa dovediti ca din motive obiective si decurgand direct din faptul ca ati fost lipsit de bunurile in cauza nu ati putut in mod obiectiv sa organizati acele evenimente. In ceea ce priveste pierderea suferita pe motiv ca nu v-a mai fost livrata marfa (banuiesc ca de firma Coca - Cola), nu cred ca ati putea sa cereti daune deoarece la o eventuala actiune in justitie din partea d-vs, firma Coca-Cola va invoca exceptia de neexecutare a contractului din partea d-vs, adica a neplatii sumelor datorate pana la acel moment, daca acestea erau scadente. Prin urmare, Coca-Cola nu poate fi obligata sa va livreze marfa atata timp cat d-vs nu v-ati executat obligatiile contractuale.
Referitor la furtul in sine, procesesle verbale incheiate cu angajatii d-vs chiar daca ar fi fost incheiate anterior luarii bunurilor, nu ar fi fost valabile deoarece doar d-vs ca administrator ati putea dispune de bunurile firmei, adica sa le instrainati, sa le imprumutati s.a.m.d., ma gandesc ca nu i-ati imputernicit pe angajatii d-vs sa faca acest lucru, dar chiar daca ar fi asa, acele procese verbale sunt anulabile pe motiv de viciere a consimtamantului prin violenta(daca spuneti ca s-au facut presiuni asupra angajatilor). Astfel, angajatii d-vs r putea cere in instanta anularea proceselor-verbale in cauza.
cam asta e parerea mea despre situatia in care va aflati....probabil ca nu are prea mare importanta, pentru ca nu sunt avocat......nici macar jurist.....sunt studenta in anul III la drept la UBB la Cj.............astept si eu raspunsul din partea unor pers care sunt in masura sa dea un raspuns in cunostinta de cauza...
oricum,..in speranta ca v-am fost de ajutor .....poate doar cu o mica speranta..caci si asta e ceva.....va urez multa bafta si Un An Nou Fericit si mult mai bun!!!
buna ziua!am o problema si as dori sa ma ajutati cu un sfat.in urma cu un an de zile am incheiat un contract de inchiriere cu o firma de constructii , privind o camera intr-un camin de nefamilisti care apartinea la acel moment firmei respective. am inchiriat camera cu speranta de a o putea cumpara in eventualitatea vanzarii camerelor din cladire, eu nelocuind acolo propriu-zis. contractul de inchiriere a expirat pe 31 decembrie, insa am continuat sa platesc chiria pana in martie, desi nu am incheiat un nou contract de inchiriere cu firma. primaria a cumparat insa caminul incepand cu 1 martie 2005 si acum, dupa 6 luni a stabilit retroactiv chiria pe lunile martie-iulie, pentru fiecare camera in parte. in situatia in care plateam chirie la firma respectiva de 350.000 pe luna, primaria a stabilit chiria la 1.500.000 lei lunar, fara a incheia un nou contract de inchiriere. Astfel, cand am trecut pe la primarie sa achit ceva taxe am aflat cu stupoare ca am o restanta de 9 milioane de lei , reprezantand chirie pentru lunile sus-mentionate. mentionez ca am incetat sa platesc chiria dupa martie incoace, intelegand ca prin cumpararea cladirii de care primarie contractul meu nu mai e valabil. mai mult chiar, chiria a fost stabilita la 1.500.000, eu avnd incheiat contract pe persoana in fizica, in situatia in care pentru o camera identica care a fost inchiriata de alticineva, persoana juridica, cred, a fost fixata o chirie de 1.000.000 pe luna. in nici un caz nu am de gand sa platesc cei 9 milioane, chiar daca as ajunge pana in stadiul de a da in judecata primaria. aveti vreo solutie pentru problema mea?va multumes mult.