avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... URGENT! Proces cu Coca-Cola!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

URGENT! Proces cu Coca-Cola!

Salut.

Sunt administratorul unui bar. 2 angajati Coca-Cola au luat din bar, fara voia mea, aparatura electronica in contul unei datorii a mea catre firma Coca-Cola (se pare ca au fost pusi de directorul local al Coca-Cola). Bunurile mele au fost duse in depozitul Coca-Cola. Ulterior cei 2 angajati ai Coca-Cola, prin presiuni si intimidari, mi-au fortat angajatii sa semneze 2 procese verbale prin care imprumutau, respectiv restituiau bunurile mele. Am depus plangere la politie pentru furt.

Intrebare: Pot actiona Coca-Cola in justitie pentru daune morale? Ce sanse de succes am si pentru ce suma (mentionez ca nu am putut organiza 2 evenimente si datorita acestui fapt s-a compromis si organizarea Craciunului si Revelionului, din acesta cauza si datorita faptului ca nu mai mi se aduce marfa fiind aproape in faliment)?

Cunoasteti vreun avocat supercompetent care sa ma reprezinte cu succes, fiind retribuit dupa castigarea procesului ?
Cel mai recent răspuns: irinarosulescu , utilizator 19:54, 28 Decembrie 2005
parerea mea este ca angajatii firmei Coca-Cola au facut o mare greseala, pentru ca indiferent de datoria anterioara pe care o aveati fata de ei, acesta nu e un mod de a o recupera . cred ca va dati seama si d-vs ca din moment ce acestia dupa cum spuneti, au facut presiuni ulterior asupra angajatilor dumneavoastra pentru a semna procese-verbale , s-au simtit ca nu au facut o treaba cam curata si au incercat sa ascunda fapta. Prin urmare, pe buna dreptate puteti sa ii dati in judecata pentru furt (ceea ce am inteles ca ati si facut) si puteti cere si daune pe temei delictual reprezentand prejudiciul suferit de d-vs ca urmare a furtului comis. Am inteles ca bunurile v-au fost restituite. Cuantumul daunelor interese pe care le puteti cere se ridica dupa cum spuneam anterior la eventualele castiguri pe care nu le-ati putut realiza datorita faptului ca angajatii firmei Coca-Cola v-au luat aparatura electronica.Dar d-vs trebuie sa dovediti ca din motive obiective si decurgand direct din faptul ca ati fost lipsit de bunurile in cauza nu ati putut in mod obiectiv sa organizati acele evenimente. In ceea ce priveste pierderea suferita pe motiv ca nu v-a mai fost livrata marfa (banuiesc ca de firma Coca - Cola), nu cred ca ati putea sa cereti daune deoarece la o eventuala actiune in justitie din partea d-vs, firma Coca-Cola va invoca exceptia de neexecutare a contractului din partea d-vs, adica a neplatii sumelor datorate pana la acel moment, daca acestea erau scadente. Prin urmare, Coca-Cola nu poate fi obligata sa va livreze marfa atata timp cat d-vs nu v-ati executat obligatiile contractuale.
Referitor la furtul in sine, procesesle verbale incheiate cu angajatii d-vs chiar daca ar fi fost incheiate anterior luarii bunurilor, nu ar fi fost valabile deoarece doar d-vs ca administrator ati putea dispune de bunurile firmei, adica sa le instrainati, sa le imprumutati s.a.m.d., ma gandesc ca nu i-ati imputernicit pe angajatii d-vs sa faca acest lucru, dar chiar daca ar fi asa, acele procese verbale sunt anulabile pe motiv de viciere a consimtamantului prin violenta(daca spuneti ca s-au facut presiuni asupra angajatilor). Astfel, angajatii d-vs r putea cere in instanta anularea proceselor-verbale in cauza.

cam asta e parerea mea despre situatia in care va aflati....probabil ca nu are prea mare importanta, pentru ca nu sunt avocat......nici macar jurist.....sunt studenta in anul III la drept la UBB la Cj.............astept si eu raspunsul din partea unor pers care sunt in masura sa dea un raspuns in cunostinta de cauza...
oricum,..in speranta ca v-am fost de ajutor .....poate doar cu o mica speranta..caci si asta e ceva.....va urez multa bafta si Un An Nou Fericit si mult mai bun!!!
Ultima modificare: Marți, 27 Decembrie 2005
cris_chereji, utilizator

Salut.

Sunt administratorul unui bar. 2 angajati Coca-Cola au luat din bar, fara voia mea, aparatura electronica in contul unei datorii a mea catre firma Coca-Cola (se pare ca au fost pusi de directorul local al Coca-Cola). Bunurile mele au fost duse in depozitul Coca-Cola. Ulterior cei 2 angajati ai Coca-Cola, prin presiuni si intimidari, mi-au fortat angajatii sa semneze 2 procese verbale prin care imprumutau, respectiv restituiau bunurile mele. Am depus plangere la politie pentru furt.

Intrebare: Pot actiona Coca-Cola in justitie pentru daune morale? Ce sanse de succes am si pentru ce suma (mentionez ca nu am putut organiza 2 evenimente si datorita acestui fapt s-a compromis si organizarea Craciunului si Revelionului, din acesta cauza si datorita faptului ca nu mai mi se aduce marfa fiind aproape in faliment)?

Cunoasteti vreun avocat supercompetent care sa ma reprezinte cu succes, fiind retribuit dupa castigarea procesului ?

In primul rand nimeni nu poate veni sa va ia aparatura electronica din bar. Numai in masura in care exista o hotarare judecatoreasca investita cu formula executorie, executorul judecatoresc putea sa va execute.
As dori sa stiu a cui era aparatura electronica? in masura in care aparatura apartinea firmei Coca -cola angajatii acesteia puteau sa vina sa o ridice numai in masura in care exista o reziliere a contractului de furnizare de produse cu consecinta restituirii bunurilor date de Coca Cola. Dar si in acest caz, in masura in care contractul dvs. cu coca cola nu prevede cazuri de reziliere de drept a contractului, trebuie sa existe o hotarare judecatoreasca definitiva si executorie iar executarea trebuia sa se faca tot de executorul judecatoresc.
In lipsa unor clauze de reziliere de drept a contractului cu coca cola, anagajatii coca cola nu putea sa vina sa ridice aparatura.
In masura in care aparatura apartinea firmei dvs. in nici un caz anagajatii coca cola nu aveau dreptul sa o ridice in contul unei datorii a dvs. fata de coca cola. Si in acest caz este necesara o hotarare judecatoreasca definitiva si executorie iar executarea, in masura in care nu executati de buna voie dispozitivul hotararii, se va face de executorul judecatoresc.
Prin urmare, anagajatii cocal cola printr-un veritabil abuz au ridicat aparatura, caz in care ati procedat corect acuzandu-i de furt. In cadrul procesului penal va puteti constitui parte civila cu contravaloarea bunurilor ridicate pe nedrept.
in masura in care nu va constitutiti parte civila cu aceasta valoare puteti sa intentati separat actiune civila, dupa solutionarea procesului penal solicitand atat valoare bunurilor ridicate precum si daune in valoare de .... reprezentand contravaloarea prejudiciului pe care l-ati suferit ca urmare a imposibilitatii dvs de a organiza diverse evenimente.
in ceea ce priveste refuzul coca cola de a va livra marfa, puteti intenta o actiune in executarea contractului cu coca cola in masura in care puteti dovedi ca v-ati respectat obligatiile sau sunteti pe cale sa le respectati, astfel ca invocare de catre coca cola a exceptiei de neecutare a contractului sa poate fi paralizata. In cadrul acestui proces puteti de asemenea sa solicitati daune reprezentand prejudiciul cauzat ca urmare a neexecutarii de catre coca cola a contractului cu dvs.

In ceea ce priveste un avocat foarte bun, acesta depinde de localitate in care va aflati.

Av. Rosulescu Irina

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de colaborare cu coca cola andyc76 andyc76 Buna ziua. Detin , in chirie,un spatiu comercial stradal in Bucuresti.Pana anul trecut in octombrie acest spatiu era acoperit cu o prelata cu brandul pepsi ... (vezi toată discuția)
Organizarea contabilitatii unui restaurant bolba alina bolba alina Inregistrarea marfii cu adaos la bar ma deruteaza foarte tare. Daca de exemplu, se cumpara sticle de coca cola la 250 ml, care se vand ca atare cu 5 lei / ... (vezi toată discuția)
Masina in leasing confiscata fara nicio formalitate - e legal? Radulescu Violeta Radulescu Violeta Prietena mea are un autoturism in leasing. Ultima rata trebuia achitata in ianuarie dar a obtinut telefonic posibilitatea sa plateasca aceasta ultima rata pana ... (vezi toată discuția)