avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Organizarea contabilitatii unui restaurant
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Organizarea contabilitatii unui restaurant

Inregistrarea marfii cu adaos la bar ma deruteaza foarte tare. Daca de exemplu, se cumpara sticle de coca cola la 250 ml, care se vand ca atare cu 5 lei / sticla. Insa, aceste sticle se folosesc ca materie prima pentru cocktail. Nu prea am cum sa stiu daca din cantitatea cumparata cat o sa vand si cat o sa consum ca materie prima. Prin urmare, solutia la care am ajuns este ca fiecare produs vandut sa fie corelat cu un retetar, iar pentru vanzarea lui se face bon consum la pret achizitie.
A mai lucrat cineva in acest mod?
multumesc.
Cel mai recent răspuns: LIANARUS , utilizator 17:01, 14 Mai 2015
da se face retetar pentru fiecare produs care va deveni produs finit la care intra toate ingredientele pe baza de gramaj la pretul de achizitie, apoi se stabileste pretul de vanzare
in toate cartie de specialitate modul de lucru este cel al raportului de gestiune legat de cel de productie.
pentru ca eu nu stiu daca o coca-cola la sticla o voi vinde sau o folosesc la coktail, am renuntat la organizarea cu raport de gestiune, voi avea doar raport de productie, pentru ca orice produs vandut va avea un retetar, in baza caruia marfa se scade din ggestiune.
intrebarea mea era daca cineva a mai lucrat in acest mod si daca au fos probleme la eventuale controale.
multumesc.
este foarte bine pe baza de retetar si raport de productie, nu sunt probleme asa lucrez si eu!
legat de activitatea/gestiunea unui restaurant:
in restaurant sunt si marfuri, la care se tine evidenta la pret de vanzare, si pe masura ce se foloseste coca-cola la cocktailuri, apar si materii prime la care evidenta ar trebui sa tina la pret de achizitie.
cum rezolvati aceasta problema?
gestiunile nu sunt separate... transferati din amanuntul in materii prime? si dupa vanzarea cocktailului faceti receptia de produs finit?
cum rezolvati pe hartie?
multumesc pentru raspunsuri...
chiar despre asta vorbeam si eu. am adoptat solutia sa lucrez fara raport de gestiune, totul este cu raport de productie si bon de consum; asa ca, atunci cand receptionez o sticla de coca cola o receptionez la pret achizitie, fara alte note contabile ( 301=401), produsul din meniu " Coca cola 250 ml" are un retetar care scade din gestiune o sticla de coca cola, raportul de productie are pret achizitie si pret vanzare. La fel, un cocktail care contine si coca cola.
Deci nu mai am raport de gestiune.

Alte discuții în legătură

Evidenta contabila restaurant rodia rodia La un restaurant micut care are si un bar,evidenta gestiunii este organizata la pret de achizitie,cu fise de magazie pt.fiecare articol(atat pt.gestiunea ... (vezi toată discuția)
Monografie bar - restaurant AncaUrda AncaUrda Care este monografia contabila si documentele primare pentru o unitate de alimentatie publica Bar – Restaurant care isi organizeaza evidenta stocurilor ... (vezi toată discuția)
Descarcare gestiune anairam_unid anairam_unid Buna ziua, Am o firma care are comert cu amanuntul insa a vandut doar cu factura ,firma este neplatitoare de tva.Intrebarea mea este cum se descarca ... (vezi toată discuția)