avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Organizarea contabilitatii unui restaurant
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Organizarea contabilitatii unui restaurant

Inregistrarea marfii cu adaos la bar ma deruteaza foarte tare. Daca de exemplu, se cumpara sticle de coca cola la 250 ml, care se vand ca atare cu 5 lei / sticla. Insa, aceste sticle se folosesc ca materie prima pentru cocktail. Nu prea am cum sa stiu daca din cantitatea cumparata cat o sa vand si cat o sa consum ca materie prima. Prin urmare, solutia la care am ajuns este ca fiecare produs vandut sa fie corelat cu un retetar, iar pentru vanzarea lui se face bon consum la pret achizitie.
A mai lucrat cineva in acest mod?
multumesc.
Cel mai recent răspuns: LIANARUS , utilizator 17:01, 14 Mai 2015
felicia63 a scris:

@rodia,fiti amabil/a si spuneti-mi cum pot intra in posesia unui soft asemenea celui pe care il are firma a carei contabilitate o tineti. Multumesc anticipat.


Pentru a nu se interpreta ca fac reclama firmei respective, nu o sa-i dau numele, in schimb pot sa va dau nr.de telefon(0267/364157 sau 0727/732569).:luck:
Eu am o Cantina si tin o evidenta global -valorica.Toata materia prima care intra in cantina o receptionez la pretul de vanzare pt.alimentatie publica- adica cu adaos si TVA. si inregistrez fiecare Receptie in Raportul de productie la Intrari.
In retetar toate materiile prime care intra in componenta produsului servit de client (CIORBE,FRIPTURI,SOSURI,GARNITURI,SALATE,PAINE,APA,SUC) sunt la pretul de alimentatie publica si rezulta direct pretul produsului vandut.
Inregistrez toate intrarile pe 371, 378 si 44281

371 ----- 401 378 4428 si 44281 ------ 401 cu TVA de dedus
1000 400 406,45 193,55

La fiecare livrare se face BF , se inregistreaza pe casa de marcat si zilnic se inregistreaza
Z -tul in Raportul de productie la iesiri din gestiune
5311 ----- 707 4427
1000 ----- 806,45 193,55
Este mult mai simplu si fara atatea note de trecere .
Cumpar Smantana cu 7 lei(faraTVA). O receptionez cu 20 lei direct si o introduc in reteta de ciorba cu 20 de lei/kg.Daca vrea cineva sa cumpere numai smantana, de la mine o cumpara tot cu 20 lei.
Am in fiecare zi situatia valorica a stocului iar din Fisele de magazie situatia cantitativa pt.fiecare sortiment.
Descarcarea se face prin nota 607 378 4428 --------- 371
400 406,45 193,55 ------ 1000
buna ziua, ca si liana rus, la fel facem si noi la restaurant...tinem metoda global-valorica , si nu folosim note de productie, insa e chiar atata de corect lucrul acesta in cazul unui control?
Bucatarul isi face in fiecare zi Fisa de productie unde trece felurile gatite,nr.de portii gatite si cantitatile de alimente folosite pentru fiecare preparat in functie de reteta.Cantitatile respective le opereaza apoi si in Fisele de magazie.La sfarsit de luna fac confruntarea cu evidenta din contabilitate iar la sfarsit de an fac inventar.
E o singura gestiune,un singur loc de depozitare, un singur raspunzator de toata marfa care intra sau iese din unitate- Dar e Cantina si nu Restaurant , se lucreaza intr-un singur schimb
si de regula stim dinainte cam ce avem de pregatit si pentru cate persoane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evidenta contabila restaurant rodia rodia La un restaurant micut care are si un bar,evidenta gestiunii este organizata la pret de achizitie,cu fise de magazie pt.fiecare articol(atat pt.gestiunea ... (vezi toată discuția)
Monografie bar - restaurant AncaUrda AncaUrda Care este monografia contabila si documentele primare pentru o unitate de alimentatie publica Bar – Restaurant care isi organizeaza evidenta stocurilor ... (vezi toată discuția)
Descarcare gestiune anairam_unid anairam_unid Buna ziua, Am o firma care are comert cu amanuntul insa a vandut doar cu factura ,firma este neplatitoare de tva.Intrebarea mea este cum se descarca ... (vezi toată discuția)