Popa Elena a scris:
Este ilegal ce vi s-a intamplat, este un abuz al societatii de leasing. In cazul neplatii ratelor, firma de leasing trebuie sa va execute silit prin intermediul unui executor judecatoresc, indiferent de prevederile din contract. Mai mult, dupa noua legislatie, contractele de leasing nu mai sunt titluri executorii. Chiar in situatia in care contractul este, prin lege, titlu executoriu, executarea silita se poate face numai de catre un executor judecatoresc care trebuie sa solicite instantei de judecata incuviintarea executarii silite.
Contractul de leasing este titlu executoriu, stimata doamna avocat. Ultima oara cand am obtinut incuviintarea executarii silite a unui contract de leasing, a fost chiar zilele trecute. S-a schimbat legislatia si stiti numai dumneavoastra? Ca nici eu si nici judecatorii nu stiam asta... Si mai e o chestiune pe care o stiti numai dumneavoastra: aceea ca NUMAI executorii judecatoresti ii pot lua omului masina, pe calea executarii silite. Doamna, de executori pentru IFN ati auzit? De ce oare credeti ca le le incuviinteaza judecatorii cererile de executare? Pentru ca nu au voie sa execute silit? LOL! Si inca ceva: luarea masinii de la debitor este reposesie, nu executare silita. Executarea silita presupune urmarirea bunurilor din patrimoniul debitorului, iar masina aia, din cate pricep eu, nu este a debitorului, ci a firmei de leasing.
Sper ca v-am imbogatit cunostintele despre leasing si acum nu ii veti mai induce in eroare pe clientii firmelor de leasing.
O zi buna.