avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Activitate Mariww

Activitate Mariww

Buna ziua. Am o problema, am vândut acum câțiva ani un imobil, cu datoriile la zi pt că așa se vinde. Și mai devreme am aflat că enelul ma dat în judecată anul trecut în februarie și a și câștigat , eu nu am primit nimic acasă să aflu de aceasta instanță. Și datoria nu e a mea, e a noului proprietar. Acum ce fac ? Mâine o să mă duc până la judecătorie sa aflu mai multe... Ce pot face ?
Răspuns la discuția Probleme cu noul proprietar
Da am fost la el la ușă de câteva ori după ce am vândut și l-am rugat sa meargă să treacă pe numele lui lumina dar zicea că intră la munca că se duce .. scuze și pe urmă a plecat din tara. Acum cand am vorbit cu el l-am căutat pe Facebook după numele din contract asa am luat legătura cu el. Dar tot așa că nu are bani că oricum vrea să vând .. adică nu îl interesează datoria lui . Ce îmi e frica e că mă trezesc cu sechestru pe bunurile mele

Ionut.ion a scris:

Buna ziua.
Eu zic ca, pe langa ENEL, mai puteti chema in instanta si noul proprietar, era obligat, la incheierea tranzactiei, sa trecca toate utilitatile pe numele sau...

Mulțumesc foarte mult! Acum m-am mai liniștit. Să aveți o zi buna!

Eugenia Serban a scris:

Faceti actiune impotriva ENEL -ului. Conform legii, partea care cade in pretentii va fi obligata sa suporte cheltuielile partii care a castigat. Astfel, ENEL ul va plati costul cu onorariul avocatului.

Pai și pe cine dau in judecata pe noul proprietar sau pe Enel ? Și ce rezolv? cât dau la avocat plătesc datoria lua ăla..

Eugenia Serban a scris:

Incercati sa faceti sesizare la OPC pentru inceput. Daca nu rezolvati in acest fel, mergeti in instanta pentru clarificarea situatiei.

Buna ziua, am avut un imobil pe care l-am vândut anul trecut adică în septembrie 2017 acum mă sună de la Coface că am datorie la Enel suma 1650 de lei suma care nu este a mea eu am vândut pe 0 nu puteam să vând altfel. Am vorbit cu cei de la Enel au zis sa le trimit un mail cu contractul de vânzare și îmi răspunde că acești bani trebuie sa ii plătesc eu. Am vorbit și cu noul proprietar care nu este in țară și a spus că el nu are bani și oricum vrea sa o vând nu vine prea curând ... Ce fac? Cum scap de datoria asta care nu este a mea, ce poate să îmi facă? Va rog să îmi răspundeți. Mulțumesc !