avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Activitate Paul Stencoane

Activitate Paul Stencoane

Vă scriu cu rugămintea de a lămuri câteva aspecte legate de o variantă de lucru între o firmă și o persoană fizică neautorizată, în afară de CIM.
Se dau următoarele scenarii: O PF neautorizată să presteze servicii de manipulare obiecte de mobilier. Spre exemplu, se poate încheia un contract de colaborare în care PF respectivă să aleagă când și la ce comandă de mutare vrea să presteze serviciile? Luăm exemplul unei comenzi de mutare de 5 ore vineri și a uneia de 3 ore luni, iar PF neautorizată poate alege dacă să vină la cea de vineri sau la cea de luni.
Alt scenariu ar fi cel în care într-o zi este nevoie de 3 persoane timp de 5 ore, iar în alta de 2 persoane timp de 3 ore. Scenariile se pot repeta la anumite intervale neregulate.
Întrebările ar fi:
1. Sub ce formă s-ar putea lucra cu PF neautorizate pentru manipulare punctual 3 ore, 5 ore în zile diferite, în funcție de comenzi?
2. Care ar trebui să fie durata contractului? Încheiat câte un contract de fiecare dată strict pe orele respective sau un contract pe o durată de 2 - 3 luni, să zicem, cu prevederi că PF poate alege data și locul la care să presteze serviciile?
Mulțumesc.