avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract de colaborare firmă - PF neautorizată
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract de colaborare firmă - PF neautorizată

Vă scriu cu rugămintea de a lămuri câteva aspecte legate de o variantă de lucru între o firmă și o persoană fizică neautorizată, în afară de CIM.
Se dau următoarele scenarii: O PF neautorizată să presteze servicii de manipulare obiecte de mobilier. Spre exemplu, se poate încheia un contract de colaborare în care PF respectivă să aleagă când și la ce comandă de mutare vrea să presteze serviciile? Luăm exemplul unei comenzi de mutare de 5 ore vineri și a uneia de 3 ore luni, iar PF neautorizată poate alege dacă să vină la cea de vineri sau la cea de luni.
Alt scenariu ar fi cel în care într-o zi este nevoie de 3 persoane timp de 5 ore, iar în alta de 2 persoane timp de 3 ore. Scenariile se pot repeta la anumite intervale neregulate.
Întrebările ar fi:
1. Sub ce formă s-ar putea lucra cu PF neautorizate pentru manipulare punctual 3 ore, 5 ore în zile diferite, în funcție de comenzi?
2. Care ar trebui să fie durata contractului? Încheiat câte un contract de fiecare dată strict pe orele respective sau un contract pe o durată de 2 - 3 luni, să zicem, cu prevederi că PF poate alege data și locul la care să presteze serviciile?
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:15, 25 Noiembrie 2018
Nu se poate decat contract individual de munca sau contract de colaborare dar sa aiba pfa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legala forma unui contract de colaborare pt un job de 4h pe o perioada de 2 luni? anamaria_ioan anamaria_ioan Am citit mai multe opinii despre acest subiect pe forum si am inteles ca nu exista un temei legal pt un contract de colaborare intre un SRL si o pers fizica, ... (vezi toată discuția)
Angajament-clauza de fidelitate sau confidentialitate? utilizator86 utilizator86 Va rog frumos sa ma lamuriti! In 2013, am semnat un angajament: ma angajez sa respect pe toata durata colaborarii si 5 ani dupa incetarea sau semnarea ... (vezi toată discuția)
Colaboare profesionisti din domeniul teatrului madalina8392 madalina8392 buna ziua! m-ar interesa care este forma optima de colaborare intre o persoana juridica (in calitate de producator de spectacole) si actorii care urmeaza sa ... (vezi toată discuția)