avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... colaboare profesionisti din domeniul teatrului
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

colaboare profesionisti din domeniul teatrului

buna ziua! m-ar interesa care este forma optima de colaborare intre o persoana juridica (in calitate de producator de spectacole) si actorii care urmeaza sa joace in spectacole? ce tip de contract este cel mai indicat si ce obligatii revin persoanei juridice? multumesc!
Buna seara,
nu cred ca puteti incheia vreo forma de contract cu fiecare actor in parte; dvs daca produceti spectacole , altcineva le organizeaza. Cred ca trebuie incheiat un contract cu organizatorul; cea mai buna forma cred ca este contractul de prestari servicii
Din moment ce noi producem spectacolul (și tot noi vom fi și organizatori) mă gândesc că noi facem și contract cu fiecare actor în parte, noi fiind cei care-i vom plăti...
1. Prima si cea mai la indemana metoda este angajarea respectivei persoane fizice pe firma– cu timp intreg sau cu timp partial.


2. Persoana fizica ( actorul) poate sa isi infiinteze o firma si atunci colaborarea PF-PJ se transforma in colaborare PJ-PJ.

Se incheie un contract de prestari servicii intre cele doua entitati .


3. Persoana fizica ( actorul) poate sa isi autorizeze activitatea sub forma de PFA , caz in care se incheie la fel ca si mai sus un contract de prestari servicii cu firma beneficiara.

4. Colaborare cu persoana fizica neautorizata

Aceste colaborari intre persoane fizice si firme se numeau in trecut conventii civile, ulterior fiind considerate simple contracte de colaborare.

Persoanele fizice nu emit factura, plata se face pe baza de contract.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de colaborare firmă - pf neautorizată Paul Stencoane Paul Stencoane Vă scriu cu rugămintea de a lămuri câteva aspecte legate de o variantă de lucru între o firmă și o persoană fizică neautorizată, în afară de CIM. ... (vezi toată discuția)
Cim pe perioadã determinatã sau ... Katri Katri Societatea noastră doreşte să mansardeze imobilul în care işi desfăşoară activitatea şi pentru aceeastă lucrare am găsit doi meseriaşi, [b]persoane ... (vezi toată discuția)
Contract de prestari servicii intre pers.fizica si firma elvetiana Melidna12 Melidna12 Buna ziua, am o situatie la care nu gasesc legislatia. Poate a mai avut cineva astfel de situatie. Cum se poate face contract de prestari servicii intre o ... (vezi toată discuția)