avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Activitate Cotel Constantin

Activitate Cotel Constantin

Buna ziua,familia mea impreuna cu alte 7 familii,locuim intr-un bloc construit in anul 1965 pe raza localitatii Isalnita Dolj.In anii 2000,limitele teritoriale ale Municipiului Craiova s-au extins,au preluat in administrare si zona cu blocul si Municipalitatea a lasat blocul nostru in extravilan,fara un PUZ si fara nomenclatura stradala obligatorie pentru eliberare carte de identitate,mentionez ca toate cele 8 familii au contracte de proprietate,cadastru si carte funcciara pe extravilan,a fost singura varianta posibila.Dupa numeroase sesizari la Primarie pentru rezolvarea situatiei,raspunsul a fost ca noi proprietarii trebuie sa suportam costurile Puz-ului,costuri foarte mari pentru noi si nu ne permitem.
Intrebare - Daca blocul nostru a fost construit in anul 1965 cu toate autorizatiile si avizele necesare construirii,cu cadastru pe teritoriul localitatii Isalnita si dupa cumpararea apartamentelor cu dezmembrare, cadastru individual pe fiecare apartament ,cum putem obliga Primaria sa ne faca Puz,sa ne faca cale de acces,sa ne elibereze nomenclatura stradala tinand cont de aceste aspect?
Multumesc
Buna ziua,

Familia mea impreuna cu alte 7 familii,locuim legal cu contracte de proprietate ,cadastru si carte funcciara intr-un bloc cu 8 apartamente construit in anul 1965, in incinta unei foste Statiunu de Cercetare si avem probleme cu accesul catre locuinte ,deoarece singura cale de acce se face pe un drum de pamint care la prima ploaie devine impracticabil,datorita noroiului.Acest bloc a facut parte din administrarea unei alte localitati ,in speta Isalnita Dolj si dupa extinderea limitelor teritoriale ale Municipiului Craiova,terenul si blocul au fost preluate si trecute in administrarea Craiovei si lasate in extravilan cu rea intentie stiind ca la locatie sunt apartamente locuite...Dupa nenumarate sesizari facute la Primarie,am primit doar raspunsuri nefavorabile pentru pietruire drum si a facilita accesul oamenilor la locuinte.
Cum putem obliga Primaria sa ne treaca in Intravilan si sa ne faca cale de acces pentru a facilita accesul proprietarilor la locuinte sau masinilor de Pompieri,Ambulante sau masinilor pentru colectare gunoi menajer?
Multumesc.
Buna ziua.Ma numesc Constantin si locuiesc într-un apartament proprietate personală cu cadastru și intabulare în cartea funciară , situat într-un bloc care a aparținut unei foste Stațiuni de cercetare din Craiova situată în extravilanul orașului . Problema mea si a celorlalte 7 familii care locuim in acest bloc este ca nu avem cale de acces la drumul principal,accesul se face pe un drum fost industrial (Asa apare în evidențele primăriei Craiova)invecinat cu terenuri private,terenuri dobandite de foști proprietari dupa desfiintarea Stațiunii de cercetare care ne-a vandut si noua apartamentele si care este aproape impracticabil după ce plouă fiind drum de pământ,o eventuală ambulanță sau pompierii neputând avea acces.Am discutat la Primăria Craiova unde am primit o nomenclatură stradală provizorie, despre situația noastră si am primit răspunsul ca Primaria nu ne poate ajuta cu nimic în legătură cu calea de acces .Va rugam sa ne sfătuiți dacă este o soluție legală la problema noastră ținând cont de faptul că suntem oameni simpli cu venituri modeste si nu ne putem permite procese în instanță cu proprietarii terenurilor pe care se află drumul pe care îl folosim acum..Va multumim si asteptam răspunsul dumneavoastră