avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cale de acces sau servitute
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cale de acces sau servitute

Buna ziua.Ma numesc Constantin si locuiesc într-un apartament proprietate personală cu cadastru și intabulare în cartea funciară , situat într-un bloc care a aparținut unei foste Stațiuni de cercetare din Craiova situată în extravilanul orașului . Problema mea si a celorlalte 7 familii care locuim in acest bloc este ca nu avem cale de acces la drumul principal,accesul se face pe un drum fost industrial (Asa apare în evidențele primăriei Craiova)invecinat cu terenuri private,terenuri dobandite de foști proprietari dupa desfiintarea Stațiunii de cercetare care ne-a vandut si noua apartamentele si care este aproape impracticabil după ce plouă fiind drum de pământ,o eventuală ambulanță sau pompierii neputând avea acces.Am discutat la Primăria Craiova unde am primit o nomenclatură stradală provizorie, despre situația noastră si am primit răspunsul ca Primaria nu ne poate ajuta cu nimic în legătură cu calea de acces .Va rugam sa ne sfătuiți dacă este o soluție legală la problema noastră ținând cont de faptul că suntem oameni simpli cu venituri modeste si nu ne putem permite procese în instanță cu proprietarii terenurilor pe care se află drumul pe care îl folosim acum..Va multumim si asteptam răspunsul dumneavoastră

Alte discuții în legătură

Buna ziua, familia mea impreuna cu alte 7 familii,locuim legal ... Cotel Constantin Cotel Constantin Buna ziua, Familia mea impreuna cu alte 7 familii,locuim legal cu contracte de proprietate ,cadastru si carte funcciara intr-un bloc cu 8 apartamente ... (vezi toată discuția)
Drum de acces locuința, inpracticabil va rog să mă ajutați ... SASF SASF Drum de acces locuința, inpracticabil Va rog să mă ajutați în următoarea situatie: ulița ( cca 600 m) care face accesul către locuintele a 4 familii ... (vezi toată discuția)
Drept de servitute cand exista deja drum de exploatare liviu783 liviu783 Buna ziua! De curand am devenit parat intr-un proces in care, printre altele, reclamantul solicita drum de servitute pe terenul detinut de mine. V-as fi ... (vezi toată discuția)