avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Activitate albert80

Activitate albert80

Răspuns la discuția asociatia de locatari vs caine
Vă mulţumesc pentru sfaturi. Deci, concluzia este că nu există nicio lege care să ne interzică creşterea unui căţel în apartament şi nici o lege care să ofere asociaţiei privilegiul de a taxa după bunul plac proprietarii care deţin animale de companie. Într-o discuţie recent puratată, separat, cu doamna Administrator mi-a spus că nu are chef să îi mai facă preşedinta de asociaţie (jurista) scandal pe tema asta, iar persoana taxată în plus valoare reprezintă 3,4 lei. Nu e o sumă care deranjează, sunt de acord să o platesc, dar atata timp cât totul este legal. Nu o plătesc că aşa vrea preşedinta asociaţiei. Adminstratora mi-a mai spus că noi suntem singurii care plătim o persoană în plus, ceilalţi deţinători de animale nu plătesc. Câtă dreptate se mai face în România... noi suntem discriminaţi că ce? că suntem studenţi, că suntem tineri?
Răspuns la discuția asociatia de locatari vs caine
Buna seara,

avem si noi o situaţie aproximativ asemănătoare. Suntem locatari într-un bloc al unei asociaţii din Iaşi şi această porcărie de tip comunist şi securist numită asociaţie de locatari, are probleme cu noi. Noi nu avem probleme cu ei, ei au probleme cu noi. Ei fiind un grup de oameni trecuţi de a treia vârstă, în frunte cu o doamnă administratoră tânără care luptă pe două părţi ca să iasă cât mai bine. Problema e că se bagă în seamă şi o pseudo-juristă expirată din vremuri mult apuse, care stă la o scară destul de îndepărtată de scara în care locuim noi. ªi-au pus două vecine din scara în care locuim noi şi cu dumneaei mintea să ne scoată câinele din casă. Noi suntem chiriaşi, dar proprietarul a fost de acord ca noi să ţinem un căţeluş în casă, deci nu e nici o problemă pe acest plan. Ideea este că în urmă cu aproximativ două săptămâni, proprietarul a primit o scrisoare de înştiinţare cum că noi deţinem şi creştem animale de companie, folosim domeniul asociaţiei pentru acest câine şi un alt motiv aberant pe care nu îl precizează, dar scrie că e potrivit legii 61/1991. De fapt sunt expuse două legi, dar nu scrie concret pentru ce vor să le pună în aplicare: Lg. 230/2007 şi Lg. 61/1991. Pe lângă o ortografie de doi bani şi stâlcirea limbii române, în respectiva scrisoare a mai pus şi ştampila asociaţiei în subsol, ca să pară cât mai profi-corporatist.
Vreau un răspuns sincer, concret şi sigur. Ce pot face? Pentru că au trecut o persoană în plus la întreţinere, ne ameninţă tot timpul că cheamă poliţia şi numai scandaluri de astea nu am acum pe cap. Pot garanta că acest căţeluş este cuminte, mai latră din când în când, când intră cineva în casă, dar de exemplu seara şi noaptea nu face gălăgie. E vaccinat la zi, are carnet de sănătate, este pui. Am ignorat ameninţări cum că vor pune clor şi alte substanţe pe casa scării şi prin curte, că vor face multe şi nenumărate, pot să-i ignor. Dar văd că dacă tac şi îmi văd de treabă mi se urcă în cap. Sunt de acord cu plata unei taxe de maxim 5 Lei pe lună, dar nu ar avea sens, pentru că nu îmi scot câinele la plimbare în curtea lor proprietate a asociaţiei. Să îşi facă cimitir pe spaţiul lor verde şi pe domeniul asociaţiei.
Cum aş putea să îi spun doamnei pseudo-jurist, într-un mod elegant şi civilizat, la fel doamnei administratore că nu am o problemă cu dumnealor. Probabil se preocupă mai mult de această problemă decât de făcut pâine sau cozonaci. Bătrânii ăştia au prea mult timp liber şi le coace mintea numai să pună beţe în roate. Bun, gata cu pălăvrăgeala, ce e de făcut?

Mulţumesc anticipat.