avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... asociatia de locatari vs caine
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

asociatia de locatari vs caine

ce se poate intampla cu cainele unui locatar din bloc avand in vedere ca unul din locatarii de pe scara a depus o actiune la instanta-obligatia de a face prin care solicita in numele "asociatiei de proprietari"( in fapt nu exista decat asociatie de locatari) desi acesta nu este administrator, evacuarea cainelui din apartamentul de deasupra acestuia pe motiv ca acesta face zgomote infernale. A depus o copie a hotararii locale prin care arata ca acesta este in drept sa someze pe X proprietarul cainelui, lucru ce l-a si facut , sa evacueze cainele. Am facut rost de o 4 semnaturi din 7 familii de locatari care sunt de acord cu pastrarea cainelui iar am solicitat o copier de pe hotararea sedintei de bloc care este semnata doar de 2 persoane si aceleasi doua persoane le-au semnat si pe restul chipurile "reprezentandu-le". M-am gandit sa invoc exceptia lipsei calitatii procesuale active deoarece actiunea este in numele asoc. iar acesta nu detine actualmente nici o functie. In fapt cainele sta la o pensine de dim pana la 6 cand sta cu stapanii acasa? Proprietarii sunt nemti si nu inteleg reaua credinta a acestui domn care ii terorizeaza pe vecini de ani de zile...Ce altceva mai pot face pt catel??multumescX-(
Cel mai recent răspuns: pdm03 , utilizator 00:55, 19 Decembrie 2010
D-na , nu pt catel, doar ca idee
Invocati nulitatea "hotararii sedintei de bloc" pentru motivele expuse chiar de dvs.
Exista un text in anexa 2 la HG nr 400/2003, in care se prevede posibilitatea asociatiei de proprietari de a lua astfel de masuri, dar aratati ca hotararea este nelegala.
Cum f bine ati spus, mergeti si pe lipsa calitatii de reprezentant a administratorului. Nu e lipsa de calitate proc activa, ci aceea de reprezentant. Numai ca in acest caz instanta va da un termen pt a se face dovada si abia apoi, daca nu se face, se va anula cererea
Multumesc pt raspuns dl-ui Dongoroz!!
dvs. va referiti la asociatia de proprietari dar reclamantul s-a adresat primariei care i-a recomandat ca text de lege in actiunea in justitie HCL 84/96 text care se refera la asociatia de locatari. In fapt exista doar asociatie de locatari iar actiunea este facuta in numele asociatiei de proprietari. Termenul este in 8 zile, daca se constituie asociatie de locatari in asociatie de proprietari se acopera acest viciu? In mod normal ar trebui sa se respinga pe exceptie in ce priveste lipsa calitatii procesuale a reclamantului de asociatie de locatari pt ca nu s-au constituit in asociatie de proprietari inca desi acum se fac demersurile.multumesc inca o data pt ajutor.
as avea si eu o problema asemanatoare cu cea de mai sus...daca ma poate ajuta cineva cu un sfat, va rog. de peste 5 ani de zile cainele familiei de deasupra noastra plange, urla, latra si scoate sunete de-a dreptul grotesti in momentul in care stapanii ies din casa si cainele ramane singur, pana in momentul in care unu dintre ei se intoarce acasa (fara oprire!!!). mai mult de-atat, tot acest "show" incepe in fiecare dimineata la ora 7.20... tatal meu lucreaza pana seara tarziu iar dimineata este trezit la aceeasi ora nefiind obligat altfel de-a o face pentru ca nu lucreaza de dimineata, iar eu, studenta fiind, nu am in fiecare zi cursuri de la prima ora a diminetii. deja am ajuns amandoi sa ne trezim cu dureri de cap, stomac, iar nervii nostri sunt intinsi la maxim. tata a incercat de nenumarate ori sa vorbeasca cu vecinul, proprietarul cainelui, dar fara succes. i-am sugerat chiar si sa platim noi pentru ca acest caine sa fie ingrijit altundeva pe durata zilei in care acesta e singur acasa, din nou fara succes. chiar nu mai stim ce sa facem, situatia persista de prea mult timp :( asa ca am decis sa ma interesez care-mi sunt optiunile legale in aceasta situatie... va rog mult am nevoie urgenta de un sfat. multumesc anticipat
Inteleg situatia Dvs .... Dar, optez pentru mediere in acest caz.......
Parerea mea este sa faceti o Notificare in temeiul art 1079 Cod Civil , prin executor judecatoresc, prin care sa va expuneti nemultumirea si eventual propunerile Dvs. ( dresajul cainelui, pensiune etc)

In cazul in care nu da curs acestei Notificari intr-un timp rezonabil aveti la indemana actiunea in instanta (pe drept comun).
Insa, chiar nu se poate ajunge la o intelegere?????.....Stapanul cainelui este chiar asa de inconstient.??????....
Cainele nu are nici o vina
Pacat
Buna seara,

avem si noi o situaţie aproximativ asemănătoare. Suntem locatari într-un bloc al unei asociaţii din Iaşi şi această porcărie de tip comunist şi securist numită asociaţie de locatari, are probleme cu noi. Noi nu avem probleme cu ei, ei au probleme cu noi. Ei fiind un grup de oameni trecuţi de a treia vârstă, în frunte cu o doamnă administratoră tânără care luptă pe două părţi ca să iasă cât mai bine. Problema e că se bagă în seamă şi o pseudo-juristă expirată din vremuri mult apuse, care stă la o scară destul de îndepărtată de scara în care locuim noi. ªi-au pus două vecine din scara în care locuim noi şi cu dumneaei mintea să ne scoată câinele din casă. Noi suntem chiriaşi, dar proprietarul a fost de acord ca noi să ţinem un căţeluş în casă, deci nu e nici o problemă pe acest plan. Ideea este că în urmă cu aproximativ două săptămâni, proprietarul a primit o scrisoare de înştiinţare cum că noi deţinem şi creştem animale de companie, folosim domeniul asociaţiei pentru acest câine şi un alt motiv aberant pe care nu îl precizează, dar scrie că e potrivit legii 61/1991. De fapt sunt expuse două legi, dar nu scrie concret pentru ce vor să le pună în aplicare: Lg. 230/2007 şi Lg. 61/1991. Pe lângă o ortografie de doi bani şi stâlcirea limbii române, în respectiva scrisoare a mai pus şi ştampila asociaţiei în subsol, ca să pară cât mai profi-corporatist.
Vreau un răspuns sincer, concret şi sigur. Ce pot face? Pentru că au trecut o persoană în plus la întreţinere, ne ameninţă tot timpul că cheamă poliţia şi numai scandaluri de astea nu am acum pe cap. Pot garanta că acest căţeluş este cuminte, mai latră din când în când, când intră cineva în casă, dar de exemplu seara şi noaptea nu face gălăgie. E vaccinat la zi, are carnet de sănătate, este pui. Am ignorat ameninţări cum că vor pune clor şi alte substanţe pe casa scării şi prin curte, că vor face multe şi nenumărate, pot să-i ignor. Dar văd că dacă tac şi îmi văd de treabă mi se urcă în cap. Sunt de acord cu plata unei taxe de maxim 5 Lei pe lună, dar nu ar avea sens, pentru că nu îmi scot câinele la plimbare în curtea lor proprietate a asociaţiei. Să îşi facă cimitir pe spaţiul lor verde şi pe domeniul asociaţiei.
Cum aş putea să îi spun doamnei pseudo-jurist, într-un mod elegant şi civilizat, la fel doamnei administratore că nu am o problemă cu dumnealor. Probabil se preocupă mai mult de această problemă decât de făcut pâine sau cozonaci. Bătrânii ăştia au prea mult timp liber şi le coace mintea numai să pună beţe în roate. Bun, gata cu pălăvrăgeala, ce e de făcut?

Mulţumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Detinere caine in apartament adinanicoleta adinanicoleta Buna ziua, sunt in urmatoarea situatie: detin un catie de talie mica in varsta de 13 ani in locuinta proprietate personala.Cainele nu este periculos dar la fel ... (vezi toată discuția)
Caine in apartament Paolo_30 Paolo_30 Buna ziua, Problema mea consta in faptul ca deasupra mea locuieste un cuplu in chirie care detin un catel de talie medie.Din cate mi-am dat seama varsta ... (vezi toată discuția)
Caine la bloc dorintent dorintent Buna ziua,stau in Oradea intr-un bloc cu 20 de apartamente,problema mea nu este asa mare ,dar totusi deranjeaza,si consta in faptul ca vecinul de deasupra are ... (vezi toată discuția)