avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Caine in apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Caine in apartament

Buna ziua,
Problema mea consta in faptul ca deasupra mea locuieste un cuplu in chirie care detin un catel de talie medie.Din cate mi-am dat seama varsta catelului este de 6 luni.El cum este lasat singur dimineata face galagie,mai exact urla, in orele de liniste (13-17)inainte de a se intoarce stapanii de la servici.Ce se poate face in cazul acesta?Am avut o discutie cu proprietarii cainelui,cu administratorul de bloc si nu s-a rezolvat nimic.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Costica33 , utilizator 07:22, 22 Noiembrie 2009
Dv. puteti suna, eventual, la politie, dar nu cred ca au ce sa le faca. Este strict o problema de bun-simt.
Asociatia nu are niciun fel de atributii in a impune cuiva (proprietar sau chirias) a nu avea caine in apartament. Eventual ar putea interveni daca acel caine si-ar face nevoile pe scari sau in lift, adica pe teritoriul proprietatii comune.
Nu puteti decat sa puneti presiune mai mare pe vecini, eventual pe proprietar ..sa le interzica catelul in apartament.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Noiembrie 2009
elga50, moderator
Comitetul executive poate decide pentru proprietarii si chiriasii care detin animale de casa urmatoarea masura:
-Proprietarii si/sau chiriasii care detin animale de casa trebuie sa plateasca o suma de ____ lei reprezentand contravaloarea:en.electrice ptr.functionarea ascensorului,curatenia suplimentara pe spatiile comune in cadrul rubricii din lista de plata denumita :cheltuieli pe beneficiari.

Nota:
daca nu exista o asemenea decizie scrisa in registrul de PV al comitetului executive nu se pot aplica nici un fel de masuri
Deci sa inteleg ca nu exista alta metoda de a-l obliga pe respectivul proprietar de caine sa respecte linistea si ordinea publica,eventual sa se scape de le sau mai stiu eu ce ;in afara de faptul ca va trebui sa plateasca cheltuielile de bloc?
nu intelegeti gresit,acea masura se poate lua in cadrul asociatie,dar m-ai exista si alte masuri ca de ex. politia de proximitate
@paolo_30
Mai aveti putina rabdare cu catelul. Daca ziceti ca are numai vreo 6 luni...cand va mai creste un pic se va potoli si se va acomoda cu apartamentul si cu lipsa stapanilor.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Noiembrie 2009
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Caine la cheltuieli lumi007 lumi007 Buna ziua. As dori sa aflu cat este de legal faptul ca Asociatia de Proprietari a blocului in care locuiesc a decis sa treaca cainii la cheltuieli, exact asa ... (vezi toată discuția)
Asociatia de locatari vs caine anndra anndra ce se poate intampla cu cainele unui locatar din bloc avand in vedere ca unul din locatarii de pe scara a depus o actiune la instanta-obligatia de a face prin ... (vezi toată discuția)
Taxa de caine Dana Marin Dana Marin A intrat un virus cu cainii pusi la plata la intretinere, mai nou. Vor sa puna vecinii mei in regulamentul de ordine interioara a asociatiei ca sa platim taxa ... (vezi toată discuția)