avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Activitate Petrica Nicolae

Activitate Petrica Nicolae

Buna ziua,

Va scriam,cu doi ani inainte,despre o echipa ( formata din aproximativ 15 persoane ) ce-si desfasoara activitatea continuu,de 10 ani,in santier,de luni pana vineri si revin acasa la sfarsitul saptamanii .Locurile de desfasurare ale activitatii sunt la distanta de cel putin 120 km de casa si sunt situate in campurile petroliere din tara si strainatate.Lucratorul este obligat sa poate un echipament special de protectie si un detector de gaz atasat permanent in partea superioara a corpului datorita faptului ca,intr-o proportie de peste 90% din timpul de lucru,acesta se situeaza in interiorul careului sondei sau langa echipamentul de suprafata al sondei,respectiv in zonele critice ale acesteia.Prezenta riscurilor majore este aproape permanenta,atat din cauza hidrogenului sulfurat sau al altor substante chimice folosite in procesul de exploatare al titeiului dar si de riscul major de aparitie al accidentelor de alta natura.Datorita acestor riscuri,activitatea noastra se desfasoara sub incidenta unui "permis de lucru" specific ramurii de exploatare petroliera .
Intrebarea noastra este urmatoarea:avem dreptul la un spor de santier sau alte sporuri derivate din aceste conditii de lucru mentionate si daca angajatorul este obligat prin lege sa ne acorde aceste drepturi,tinand cont si de anii petrecuti departe de casa si familiile noastre ?!
Multumim frumos pentru ajutor !
Buna ziua,
Numele meu este Nicolae Petrica .

Va rog sa-mi spuneti daca este obligatorie ( prin lege ) instiintarea angajatorului,din partea popritorului,pentru instaurarea popririi pe contul salariatului si daca s-a comis un abuz in cazul in care acesta,popritorul,nu a adus la cunostinta angajatorului faptul ca se va impune poprire pe contul unuia dintre lucratorii lui .
Mentionez ca popritorul,in aceasta situatie este o unitate aadministrativ teritoriala iar angajatorul atesta faptul ca nu a primit din partea popritorului nici o instiintare de poprire .

Multumesc pentru ajutor,
Nicolae Petrica
Buna seara,

Va scriam in urma cu cateva zile despre acordarea grupei de munca pentru activitati desfasurate in santier,mai precis in campurile petroliere,in tara si in afara ei,intr-o "meserie" care nu-i incadrata in anexa 2 si 3 din legea 263/2010 cu modificarile ulterioare,insa activitatea de care va aminteam se desfasoara strict in careul sondei,langa capul de pompare sau in apropietea lui,pe toata durata durata schimbului de lucru.
Am primit doua raspunsuri din partea a doi specialisti ai forumului ( ocazie cu care le multumesc din nou ) raspunsuri care m-au determinat sa deschid o discutie in interiorul companiei pentru a vedea daca se poate initia cererea de acordare a grupei de lucru ce va rezulta in urma analizelor efectuate cu specialisti in domeniul muncii,pentru toti cei care desfasuram aceasta activitate de aproximativ 10 ani.
Aceasta discutie a devenit pur si simplu "o bomba" dupa ce am fost coplesit de-a dreptul de numarul mare de prieteni,dar in cea mai mare parte necunoscuti,care sunt interesati de subiect deoarece TOTI AU LEGATURA CU ACTIVITATI DE MUNCA DESFASURATE SAU IN CURS DE DESFASURARE in campurile petroliere din tara si strainatate.
De ce a devenit o bomba subiectul ?!Pentru ca MAREA LOR MAJORITATE spun ca in acest moment in activitatea de extractie,in afara sondorilor sefi,a podarilor si a sondorilor de la gura putului,nimeni NU MAI PRIMESTE GRUPA DE LUCRU LA PENSIONARE DIN ANUL 2011 ?!!!Serios.....este o gluma sau operatorii de extractie,electricienii sau mecanicii care au lucrat in domeniu,intr-un mediu expus continuu la toxicitate si cu riscuri majore de accidente de tot felul sau imbolnaviri profesionale si multe alte riscuri, ne-au spus ca ei........ NU MAI BENEFICIAZA DE ACESTE GRUPE DE LUCRU!
Am ramas cu totii fara grai in acele momente deoarece,iata ca noi,ne raportam mediului de lucru in care acestia si-au desfasurat sau isi mai desfasoara inca activitatile lucrative in conditiile de munca sus mentionate .
Raspunsurile dumneavoasta,referitoare la incadrarea si reincadrarea locurilor de munca in grupe,in conformitate cu legislatia in vigoare,au fost de-a dreptul "o bomba" dupa cum v-am spus,iar faptul ca toti cei cu care noi am intrat in contact sunt de-a dreptul "resemnati".....ne-a pus pe ganduri !
Intebarea noastra,devenita dintr-o data EPISTOLA,a cuprins in doar doua zile un numar impresionant de fosti si actuali lucratori in domeniul petrolier iar noi dintr-un sentiment clar de solidaritate,dar si cointeresati,va rugam sa ne spuneti daca acesti lucratori sunt sau nu indreptatiti sa-si primeasca grupa de lucru si dupa anul 2011 si ce-i de facut pentru asta ?!
Va multumim in numele tuturor,pentru tot ajutorul acordat !
Discuție Grupa de munca
Buna seara,

Va scriu in numele a 12 persoane care ne desfasuram activitatea intr-o companie ce are ca activitate de baza lucrari efectuate in domeniul extractiei petroliere.
Mentionez ca activitatea se desfasoara cu detectorul de gaze atasat permanent pe echipamentul personal de protectie si orarul de lucru este numai "de zi" dar intr-o permanenta deplasare,in tara sau in afara ei,in teren si programul acesta este efectuat in continuu in ultimii aproximativ 8 ani.
Intrebarea noastra este ;in ce grupa de lucru ne incadram si cui trebuie sa ne adresam pentru a fi siguri ca ne sunt respectate drepturile de munca?!
Multumim pentru ajutor !