avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Activitate CRISTIANA GANEA

Activitate CRISTIANA GANEA

Buna ziua.

Contractul pe perioada determinata este prevazut in Codul muncii. Citez:
Art. 82
(1) Prin derogare de la regula prevăzută la art. 12 alin. (1), angajatorii au posibilitatea de a angaja, în cazurile şi în condiţiile prezentului cod, personal salariat cu contract individual de muncă pe durată determinată.

(2) Contractul individual de muncă pe durată determinată se poate încheia numai în formă scrisă, cu precizarea expresă a duratei pentru care se încheie.

(3) Contractul individual de muncă pe durată determinată poate fi prelungit, în condiţiile prevăzute la art. 83, şi după expirarea termenului iniţial, cu acordul scris al părţilor, pentru perioada realizării unui proiect, program sau unei lucrări.

(4) Între aceleaşi părţi se pot încheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de muncă pe durată determinată.

(5) Contractele individuale de muncă pe durată determinată încheiate în termen de 3 luni de la încetarea unui contract de muncă pe durată determinată sunt considerate contracte succesive şi nu pot avea o durată mai mare de 12 luni fiecare.


Insa nu este obligatoriu ca acesta sa fie prelungit, el poate fi transformat din perioada determinata in perioada nedeterminata.

2. Parerea mea este ca nu ar mai fi necesare acte aditionale, atata timp cat s-a stabilit prin lege/hotarare majorarea de salariu.

Revisalul il trimiteti cu salariul modificat.
indemnizatia concediului de odihna reprezinta media zilnica a salariului din ultimele 3 luni anterioare plecarii in concediu.
in linii mari, venitul celor 3 luni se cumuleaza si se imparte la numarul de zile de lucru din aceste luni, rezultand o medie care se inmulteste cu zilele de concediu dorite.
daca nu aveti nimic, insa sunteti angajat, banca va poate poprii salariul in proportie de 1/3 din venitul net incasat.